Water is toch water?

Ontdek het zelf met de SPA® thee-test!

Het ene water is het andere niet: mineraalwater, kraanwater en bronwater smaken verschillend en hebben andere samenstellingen. Bijna de helft (47%) van de Belgen is zich niet bewust van de verschillen tussen bron- en mineraalwater. Daar brengt SPA® graag verandering in met behulp van een snelle thee-test: hét bewijs dat water niet zomaar water is.

Genoeg water drinken is ongelooflijk belangrijk. Maar met een aangeraden hoeveelheid van anderhalve liter per dag, consumeren Belgen dagelijks gemiddeld slechts vijf glazen – of omgerekend één liter. Dit blijkt uit een representatieve, online bevraging van marktonderzoeksbureau Ipsos, dat het in januari 2021 liet uitvoeren in opdracht van SPA®. Maar er is goed nieuws: het bewustzijn groeit, want 21% startte met meer te drinken tegenover vorig jaar, onder meer omdat hij vaker van thuis werkt.

Water, een onmisbare brandstof voor ons lichaam

90% van de ondervraagde Belgen gelooft dat genoeg water drinken een deel uitmaakt van een gezonde levensstijl. Mineraalwater, zoals SPA® Reine, wordt rechtstreeks bij de bron gewonnen en gebottled. Het heeft een oorspronkelijke zuiverheid en ondergaat geen enkele chemische of microbiologische behandeling. De samenstelling ervan is stabiel en uniek. Het hangt af van de bron en het soort gesteente dat het tijdens zijn ondergrondse reis tegenkomt, zo ondergaat het een natuurlijke filter en wordt het geladen met mineralen (magnesium, calcium, bicarbonaten…).

Hoeveel mineralen er in water zitten, merk je aan de droogrest. Dat is de benaming voor het palet aan mineralen dat achterblijft moest je een liter water bij 180 graden laten verdampen – denk aan de binnenkant van je waterkoker. SPA® Reine is met een droogrest van amper 38 mg per liter één van de meest mineraalarme waters van Europa, en kan daarom door iedereen, op elke leeftijd en gedurende de hele dag gedronken worden. Het is hierdoor ook uitermate geschikt voor de bereiding van babyvoeding of in het kader van zoutarme diëten.

Bewijs het met de thee-test

Dat SPA® Reine uiterst mineraalarm water is, bewijst een simpele theetest: die krijgt een prachtige kleur, geur en smaak! Mineralen dragen bij tot het ontstaan van een dun laagje op het oppervlak van de thee, waardoor je thee troebel kan worden. Wil je goede thee zetten, dan gebruik je best SPA® Reine.

 

  1. Zorg ervoor dat je kunt zien in welk kopje welk water komt (gebruik bijvoorbeeld d.m.v. een marker). – 2. Schenk 200 ml SPA® Reine in één theekopje en 200 ml van het andere water in het andere kopje (gebruik theekopjes die microgolfoven bestendig zijn). – 3. Zet de volle theekopjes in je microgolfoven tot het water kookt en neem ze er dan uit (tijd en kracht afhankelijk van het type microgolfoven). – 4. Hang de zakjes zwarte thee tegelijkertijd in de theekopjes met kokend water. – 5. Laat de theezakjes 2 à 3 minuten trekken voordat je ze eruit haalt en roer de thee in ieder glas rustig 2 à 3 seconden door.

Wil je de test zelf uitproberen en daarnaast genieten van een dampende of koele kop thee? Ontdek hieronder de lekkere theerecepten van Meggan Verschoore (Fouettmagic) en laat je inspireren.

 

Granithee met kardemom, oranjebloesemwater, aardbei : Bereidingstijd: 15 minuten – Koeltijd: 120 minuten

Ingrediënten voor 2 glazen: 3 kardemompeulen – 500 ml SPA® Reine – 1 eetlepel oranjebloesemwater – 6 à 8 aardbeien – 1 theelepel –     3 takjes munt – 1 zakje groene thee

Bereiding : 1. Verwarm het water in een pan tot het pruttelt. Haal de pan van het vuur en voeg het theezakje, de geplette kardemompeulen en 2 takjes verse munt toe. – 2. Laat 30 seconden tot 1 minuut trekken, verwijder dan het theezakje en laat afkoelen. – 3. Mix ondertussen 5 à 6 aardbeien met het oranjebloesemwater tot een coulis. – 4. Meng de afgekoelde thee met de aardbeiencoulis en voeg zo nodig een beetje honing toe.- 5. Bewaar in een bakje en zet het minimaal 2 uur in de vriezer.- 6.     Snijd de rest van de aardbeien in kleine blokjes. – 7. Schraap de koude granita voor het opdienen met een vork om mooie granitavlokken te krijgen. Meng de granita met de stukjes aardbei en serveer in een glas met een takje munt als decoratie. – 8. Tijd om te genieten!

Infusie van rabarber en rozenblaadjes met melkschuim : Bereidingstijd: 10 minuten – Kooktijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 2 glazen : 200 gr rabarber – 500 ml SPA® Reine – 1 zakje rozenblaadjes – 75 ml melk – 1 theelepel honing

Bereiding : 1. Snijd de rabarber in kleine stukjes en doe ze in een steelpan. Dompel onder met het water en breng aan de kook. – 2. Laat het rozenzakje 1 minuut trekken in het water en verwijder. Zet het vuur laag en laat het 15 tot 20 minuten koken. – 3. Haal de pan van het vuur. Dek af en laat 5 minuten trekken. – 4. Zeef het mengsel door een fijne zeef, waarbij je licht op de rabarber drukt om zoveel mogelijk sap te winnen. – 5. Verwarm de melk en voeg de honing toe tot de gewenste zoetheid is bereikt. – 6. Serveer de infusie in passende glazen, vul ze tot 3/4 en doe er het honingmelkschuim bovenop. Klaar!