Wijnfestival Delhaize : a relaxing time /7 en slot

Afsluiten met verrassende nieuwkomers en Marokko als wijnland! Nieuwe kwaliteitsvolle wijnen bij een breder publiek introduceren blijft bij Delhaize een permanente bekommernis. Maar ook een aangename en relaxing time behoort tot het nieuwe aanbod van Delhaize.

Château Laujac Médoc 2014

Het domein Laujac in het hartje van de Médoc, een Franse wijnregio net boven Bordeaux, is reeds meer dan twee eeuwen oud. Het wordt momenteel uitgebaat door de zesde generatie van de familie Cruse die met respect voor de natuurlijke omgeving het domein en het land verbouwt. Het was eveneens deze generatie die het oude kasteel deed heropleven. Ze stelden de ganse exploitatie in vraag en zorgden voor de broodnodige vernieuwing, van het onderhoud, het snoeien tot het bottelen. Een actie die blijkbaar loonde want het wijnhuis herwon het respect terwijl de wijnen meer elegantie, diepte en smaken vertonen.

Château Laujac 2014 Méoc is een assemblage an Cabernet Sauvignon, Merlot en Petit Verdot en vormt een krachtige dieprode wijn met heerlijke aroma’s en complexe maar erg aangename smaaktoetsen. Een mooi samengaan van een boeket zwarte bessen en fijne tannines met kruidige en subtiele zure accenten.

Absolute nieuwkomer: Domaine Ouled Thaleb red2019

Marokkaanse wijn? Van een verrassing gesproken. Het wijnhuis Domaine des Ouled Thaleb is zelfs het oudste wijnhuis van Marokko en blikt terug op een bijna honderdjarige geschiedenis en kan diverse adelbrieven aanbieden.

Deze wijn wordt geteeld in de regio Benslimane en draagt het Zenaia AOG label. Het is een assemblage van Cinsault, Syrah en Grenache aangeplant op een ondergrond van grind en zand en dit in de nabijheid van de zee.

Wijn met een mooi rode kleur en leuke fruitige aroma’s, in de mond proef je het rijpe rode fruit vermengd met delicate maritieme toetsen. Mooie fruitige en krachtige afdronk waardoor de wijn meer dan een met een typische Bordeauxwijn wordt vergeleken.

Absolute nieuwkomer: Roaring beach Pinot noir 2019

Een Australische wijn uit Tasmanië. Wijnmaker Jozef Chromy vestigde zich ruim 40 jaar geleden aan de Roaring beach toen Tasmanië nog een verborgen wijnjuweel was. Nergens anders is de lucht zo schoon en de regen zo zuiver.

Deze 100% Pinot noir geniet dan ook ten overvloede van het klimaat. Hierdoor biedt de wijn leuke frisse aroma’s van rood fruit en subtiele toetsen van diverse kruiden. Ook in de mond geniet je volop van de wijn met heerlijke fruitige toetsen en gezellige aanzet, hij blijft soepel en elegant bij de lange afdronk.

Op de proeftafel: Raimat Abadia bio 2018

Assemblage van Cabernet Sauvignon en Tempranillo. In de neus leuke aroma’s van rijp zwart fruit met opmerkelijke geroosterde toets. In de mond aangename aanzet, voldoende structuur en lange, verzorgde afdronk. Deze Costers Del Segre D.O is een mooie, krachtige en fruitige wijn.

Have a relaxing time:

Dit nieuw drievoudig assortiment in bag van 1.5l is dankzij een kraantje makkelijk te openen en sluiten waardoor het contact met de buitenlucht beperkt blijft. Zo bewaar je bovendien de wijn langer zonder aan kwaliteit te moeten inboeten. De verpakking is bovendien ideaal om hem mee te nemen op een gezellige picknick.

Trendy pouch red: Enjoy – een Cabernet Sauvignon wijn afkomstig uit de Colchagua valley in Chili, mooi krachtig en fruitig.

Trendy Pouch Chardonnay: relax – een Chardonnay geteeld in de regio Robertson in Zuid-Afrika, droog, vol en toch mooi kruidig

Trendy pouch rosé: Chill – een Franse Syrah met een Pays d’Oc OGP label. Ook dit is een droge, volle en leuk kruidige wijn.