Wijnfestival Delhaize: Sterren en bubbels

Tijdens het wijnfestival, dat plaatsvindt van 17 september tot 14 oktober, biedt Delhaize iedere week 2+1 en -25% promoties op meer dan 200 wijnen, schuimwijnen en alcoholvrije wijnen. Daarbovenop biedt Delhaize twee maal per week 1+1 promoties aan die in de winkel ontdekt en geproefd kunnen worden. Ook het online assortiment kent heel wat extra promoties gedurende deze periode. Het merk met de leeuw staat bekend om zijn experts in de wijnafdeling van de winkel om de klanten zo goed mogelijk te adviseren. Tijdens het wijnfestival wordt de informatie die in de supermarkten wordt gegeven, gebundeld in een brochure. Bewaar deze om te weten te komen wat de beste ‘food pairing’ mogelijkheden zijn.

De sterren van het wijnfestival

Naast de mooie promoties zetten de aankopers van Delhaize enkele wijnen in de schijnwerpers. Delhaize biedt drie nieuwe organische wijnen aan, de Plaza Mayor Bio in rood, wit en rosé behoren tot de «vino de la tierra» -wijnen. Ze zijn de Spaanse equivalent van de «vins de pays» van Frankrijk en komen uit Castilla La Mancha, één van de dunst bevolkte regio’s van Spanje. Een andere uitgelichte wijn is de Villebois Sancerre, afkomstig van l’alliance des Terroirs. Sancerre is zowel rijk als complex en is perfect voor liefhebbers van «vins de terroir» en biedt een mooie aanvulling aan Delhaize’s assortiment. Ook biedt Delhaize wijnen aan uit nieuwe landen zoals Marokko. De Domaine Ouled Thaleb wijnen komen uit het oudste wijnhuis van het land en die bijna honderd jaar wijn- geschiedenis proef je ook in het glas: de bodemsamenstelling, voornamelijk grind en zand, zorgt er samen met het maritieme klimaat voor dat de Zenata-appellatie vaak vergeleken wordt met Bordeaux. Nog een nieuw land in de selectie is Tasmanië met Roaring Beach Pinot Noir en een Riesling. Wijnmaker Josef Chromy vestigde zich hier zo’n 40 jaar geleden, toen Tasmanië nog zo goed als ongekend was in de wijn wereld. De omstandigheden in het schone Tasmanië zijn ideaal voor elke druif en zorgen voor frisse aroma’s.

Ook andere leuke nieuwigheden worden in de verf gezet. Zo biedt Delhaize wijnbuisjes aan. Een buisje bevat 10 cl, precies genoeg voor één glas wijn. Zo kan je proeven en naar hartenlust combineren. Ook de Discovery “Belgian Wine” en “Wine and foodpairing” dozen zijn een leuk geschenk voor elke wijnliefhebber en krijgen de nodige aandacht met dit wijnfestival.

Bohemia Sekt Prestige:

Tsjechische wijnen zijn nog niet zo bekend. Toch is Tsjechië een prachtig wijnland met een lange wijngeschiedenis. De wijnen van Bohemia Sekt komen uit de regio Moravië en dat ligt op de 49se breedtegraad, net als de Champagnestreek. Het klimaat is er bijzonder warm en de bodems waarop de ranken groeien zijn erg kalkrijk. Geen wonder dus dat men ook hier mousserende wijnen produceert met een heerlijk mineraal karakter.

Bohemia Sekt wordt grotendeels geproduceerd met riesling duiven, geassembleerd met pinot blanc en welschrieling. En dat zorgt ervoor dat hij erg mineraal en fris is. Hij heeft een typische neus van wit fruit en is ietwat kruidig. Daarnaast bezit deze wijn ook toetsen van citroen en rijpe mango. Bohemia Sekt is een mousserende wijn die echt bij alles kan, bij hapjes, een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert, zelfs bij een kaasschotel. Hij kan op elk moment van het menu zorgen voor een verfrissend wauw effect.

Weetje: Een wijn met fijne bubbels die moeiteloos samengaat met vis in een licht roomsaus à l’Ostendaise. Een perfect idee om een Tsjechische schuimwijn te doen rijmen met een typisch Belgisch gerecht.