Dit wijndomein in de omgeving van de hoofdstad Chisinau is in 2003 opgericht door Victo Vutaran en zijn echtgenote Vlada. Victor is afkomstig uit een traditionele wijnbouwerfamilie maar wou vooral met een eerder beperkte productie, de aandacht vestigen op de kwalitatieve aspecten van de Moldavische wijnbouw.
Aanvankelijk werden enkel witte wijnen aangemaakt maar ondertussen werden ook de betere rode wijnen aan het assortiment toegevoegd en dit op basis van regionale variëteiten. Door hun lokale wijnrassen te integreren is het eveneens mogelijk om een eigen toets mee te geven. Gezien de productie aanvankelijk was afgestemd op witte wijnen volstonden de inox cuves, maar door de uitbreiding naar rode wijnen vindt men in de chai ook eiken vaten terug. Hoofdzakelijk Franse eik hoewel ruim de helft een bodem en deksel van Roemeense eik meekreeg waardoor de rode wijnen van mooie evenwichtige tannines met een select persoonlijk cachet genieten.
De jaarlijkse productie omvat zowat 30.000 flessen waarvan ruim 70% wordt geëxporteerd hoofdzakelijk naar Japan, Duitsland en Roemenië. Een deel van de aangemaakte sappen wordt ook aan andere producenten geleverd, enerzijds omdat de beschikbare ruimte te kleinschalig is, anderzijds en vooral omdat men door een grotere productie, de kwaliteit van de eigen wijnen niet wil ondermijnen.
Op de proeftafel:
Feteasca Alba 2018:
Droge witte wijn, productie van 3000 flessen
Frisse fruitige aroma’s met lichte kleur en mooi aromatisch in de mond
Saperavi Codrinschii 2018
Assemblage van Cabernet en Corok, 13.5% alc vol
Stevige karaktervolle kleur
In de neus hints van rijpe rode bessen, in de mond aangevuld met hints van cacao, kreupelhout en delicate toetsen van tabak. Deels gerijpt op hout, mix van Franse en Roemeense eik, deels op fles
Bewaartermijn van meerdere jaren
Halibru 2017
Assemblage van Fedeasca Neagra, Merlot en Cabernet Sauvignon, exacte percentages verschillen jaarlijks lichtjes afhankelijk van de exacte oogst – 13% alc vol
Aangenaam donkerrode kleur
Mooie aroma’s va rode bessen en zwart rijp fruit in de neus, Rijpt 12 maanden op eik wat zorgt voor aanlokkelijke evenwichtige tannines met subtiele hints van cacao en tabak, elegante wijn.