Van 2 tot 11 september 2021 vindt in Brussel het culinaire evenement eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX plaats. Dit jaar gaat het om een bijzonder editie: Dinners, een gastronomisch festijn aan tafel. Elke dag zal een team van Brusselse talenten een origineel menu voorstellen. Meer dan veertig chef-koks en ambachtslieden verzorgen samen een tijdloze culinaire ervaring, het resultaat van een samenwerking tussen partners. Het uitzonderlijke programma is inmiddels al bekendgemaakt.
Om in lijn te zijn met de geldende gezondheidsmaatregelen, besloot eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX om dit jaar een ommezwaai te maken. Naast de verhuis naar het Gare Maritime van Tour & Taxis pakt het festival ook uit met een speciale, geheel nieuwe editie: Dinners. Concreet worden er menu’s door verschillende koks en ambachtslieden samengesteld, die vervolgens aan tafel worden geserveerd. Tussen 2 en 11 september 2021 biedt het festival elke avond een ander menu, dat wordt samengesteld door een 100% Brussels team bestaande uit drie chefs, een banketbakker, een kaasboer, een barman en een brouwer. Het diner gaat vergezeld van bordeauxwijnen. En dat is nog niet alles: op 6 en 7 september worden twee speciale avonden gewijd aan de partnersteden en -regio’s van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De ideale gelegenheid om een gustatieve reis te maken langs authentieke specialiteiten en misschien wel onbekende smaken.
Een beleving, een moment, een symbiose van talent
Voor deze speciale editie, zal de Dinners-affiche elke dag wijzigen. Meer dan veertig Brusselse chef-koks en ambachtslieden stellen als team om de beurt elke dag een uniek menu voor.
Voor 75 euro/persoon kunnen gasten genieten van een vijfgangenmenu met onder andere: een aperitief naar keuze (cocktail, mocktail, een Brussels biertje of een glas bordeauxwijn); twee voorgerechten; een hoofdgerecht; een kaasplank; een dessert.
Het diner gaat vergezeld van vier glazen bordeauxwijn. Gezellig met de voetjes onder tafel genieten de gasten van een tijdloze culinaire ervaring. Eén moment dat het beste van de hele Brusselse culinaire scène op hun bord samenbrengt. Alle savoir-faire van de Brusselse chefs en ambachtslui op één avond.
Een aanlokkelijk programma
Liefhebbers van lekker eten zullen niet op hun honger blijven zitten. Dit gezellige tafelmoment is bovendien een prima kans om een sector te steunen die zwaar door de gezondheidscrisis werd getroffen.
Zonder de spanning te verlengen, zijn we verheugd om het programma van Dinners te onthullen.
Donderdag 2 september – TEAM 1: Racines, Brinz’l, Vertige, Julien Hazard, Cokoa, Cipiace, Nanobrouwerij L’Ermitage
Vrijdag 3 september – TEAM 2: Fernand Obb, Old Boy, Cipiace, Julien Hazard, Ginkgo, Green Lab, Brouwerij En Stoemelings
Zaterdag 4 september – TEAM 3: Humphrey Restaurant, La Charcuterie, Gus, Le Comptoir du Samson, Laurent Gerbaud, Life is Beautiful, Brouwerij L’Annexe
Zondag 5 september (lunch) – TEAM 4: Chabrol, La Canne en Ville, San Sablon, From Comptoir, La Pâtisserie Sasaki, Edgar’s Flavor, Brouwerij La Mule
Maandag 6 september(eat! THE WORLD) – TEAM 5: Brasilia, Québec, Istanbul, Xi’an, Bruxelles (Vincent Denis Dessert Bar), Ile-de-France (Julien Hazard Affineur), Brouwerij La Source Beer Co
Dinsdag 7 september – TEAM 6: Quito, Kinshasa, Métropole européenne de Lille (Le Comptoir du Samson), Bruxelles (Vincent Denis Dessert Bar), La Havane, Brouwerij En Stoemelings
Woensdag 8 september – TEAM 7: Isabelle Arpin, Osteria Bolognese, Le Tournant, La Fruitière, Vincent Denis Dessert Bar, Yi Chan, Brouwerij La Source Beer Co
Donderdag 9 september – TEAM 8: Rouge Tomate, Barge, Gramm, La Fruitière, Nikolas Koulepis, Chez Ta Mère, Brouwerij Cantillon
Vrijdag 10 september – TEAM 9: Sanzaru, Le Rossini, The 1040, Le Comptoir du Samson, Nikolas Koulepis, Alice Cocktail Bar, Brasserie de La Senne
Zaterdag 11 september – TEAM 10: Coquum, La Bonne Chère, Le Monde est petit, From Comptoir, Cokoa, The Modern Alchemist, No Science Brouwerij
Brussel is erg blij opnieuw te kunnen samenwerken met Vins de Bordeaux voor dit gastronomisch festival. En dat al voor de zevende keer op rij. Elke avond worden de gerechten van de chef-koks begeleid door vier verschillende bordeauxwijnen (rood, droog-wit, crémant en zoet-wit). Deze wijnen, geselecteerd door twee vaklieden uit de regio, zijn allemaal verkrijgbaar in Belgische wijnwinkels en supermarkten.
Een exclusieve belevenis in alle veiligheid
Dinners by eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX is kandidaat voor het Brussels Health Safety Label (het Brusselse veiligheidslabel werd begin deze zomer gelanceerd in samenwerking met het internationale certificeringsbedrijf Socotec). Het evenement zal worden georganiseerd volgens de door de Belgische autoriteiten vastgestelde regels voor de horeca- en evenementensector. De deelnemers zal ook worden gevraagd de hygiëneregels van de organisatie na te leven, op basis van de gezondheidsmaatregelen die ten tijde van het evenement van kracht zijn. Alvorens naar het evenement te gaan, zullen ze worden verzocht zich te informeren op de website www.eat.brussels.
Meer informatie op www.eat.brussels