Back to school

Deliveroo inspireert je met deze lekkere lunchtips

 

Start zorgeloos het nieuwe schooljaar met deze lunches … Het begint alweer te kriebelen: de start van het nieuwe schooljaar loert alweer om de hoek. Na een welverdiende zomervakantie is het zowel voor groot als klein een uitdaging om het nieuwe schooljaar te starten. Met de back-to-school tips van Deliveroo worden de voorbereidingen een makkie: ontdek de 3 lunch ideetjes, die je eenvoudig in een hippe bentobox steekt, en laat ze in een mum van tijd thuis leveren. Zo heb je meteen al een zorg minder tijdens de ochtendrush!

Boeken kaften, een nieuwe boekentas, pennen, kleren, sportschoenen,… De lijst is oneindig en dan besef je plots dat je ook nog een lunch moet preppen. Een gewone boterham met kaas is niet meer voldoende, want je wilt ook dat je kids voldoende groentjes eten die hen helpen concentreren tijdens een lange schooldag. De ideale manier om verschillende etenswaren te combineren, is de bentobox. Een japanse lunch, die verpakt is in een zogeheten bentobox, of lunchtrommel met verschillende compartimenten. Niet alleen handig, het ziet er ook leuk uit!

Om ouders helemaal klaar te stomen voor de nieuwe start van het school, helpt Deliveroo ze graag op weg met enkele receptideetjes boordevol vitaminen die het brein van je kind heel de dag stimuleren. Bestel alle ingrediënten in slechts één klik bij Carrefour, bereid ze in minder dan 15 minuten en bespaar zo wat extra tijd tijdens de stressy ochtend voor school.

Snoepjes van groenten met smeuïge dips :ga er op los en mix en match gekleurde groentjes zoals snoepworteltjes en broccoliroosjes en kerstomaatjes met schijfjes komkommer. Zo zorg je voor een lunch boordevol vitaminen en stimuleer je ze om meer verschillende soorten groentjes te proeven. Met een lekkere dip zoals hummus kan de pret niet op. Als dessertje kies je voor wat volkoren brood met pindakaas en enkele stukjes sinaasappel, wat boordevol vitamine C zit en een dipje na de lunchbreak helpt te voorkomen.

Een magisch broodje gezond : zorg voor magie in je bentobox met een broodje met geitenkaas, rode biet, veldsla en honing. De walnoten, blauwe besjes, en zwarte chocolade vormen de kers op de taart en stimuleren het brein en de mood van je kind. Ideaal voor de kids die niet altijd zin hebben om naar school te gaan.

Opgerold staat netjes : Kies voor een lunch waar de hele school jaloers op is met deze groentenwraps met roomkaas, avocado en kipreepjes. Met de appelschijfjes met pindakaas maak je er helemaal een feestje van. Nog niet genoeg? Voeg dan nog wat amandelen toe. Noten zorgen namelijk voor een gezond hart, wat op zijn beurt zorgt voor een gezond brein. Bovendien zijn amandelen heel toegankelijke noten voor kinderen, een win-win dus!

Ga je toch liever voor een lunch die zonder enig extra werk de boekentas in kan? Dan zijn een van onderstaande opties een gezond alternatief! Zo hoeven ouders zich alvast over een iets minder zorgen te maken en geniet hun kleine spruit van een heerlijke, gezonde lunch.

Poké bowl bij Tadao Poké Bar in Brussel – Havermoutpap bij Oats Day Long in Antwerpen, Brussel, Gent en Leuven – Bagels bij Barnini in Antwerpen – Bananenbrood bij Hinterland in Brussel

Morena Krcmar, marketing manager bij Deliveroo Belgium, benadrukt het belang van een gezonde lunch voor je kind: “We merken dat ouders met kinderen steeds meer op zoek gaan naar gezonde alternatieven voor de typische schoollunch die bestaat uit brood en choco of kaas, maar dat ze geen tijd hebben om hier uren in de keuken voor te staan. Daarom zijn services zoals Deliveroo zo handig, in een vingerknip heb je de volledige lunch voor je kind aan huis geleverd.”