Basalte by Beaulieu: een nieuwe vulkanische cuvée

Gelegen in het hart van de Trévaresse, de enige vulkaan in de Provence, ontlenen de wijngaarden van Beaulieu hun unieke karakter aan dit vulkanische terroir dat, in combinatie met de savoir- faire van oenoloog Michel Fabre, aanleiding geeft tot een rosé met een ongeëvenaarde frisheid.

Deze nieuwe cuvée is geïnspireerd door de rijkdom en diversiteit van dit wijngebied en de wens om dit unieke terroir in de schijnwerpers te zetten. BASALTE By Beaulieu is het resultaat. De enige rosé in de Provence die geboren is in de krater van een vulkaan

Een vulkaan en een bijzonder terroir voor een duizelingwekkende rosé uit de Provence:

BASALTE By Beaulieu biedt een blik op de geschiedenis van deze vulkaan. Deze onderzeese vulkaan, met een oppervlakte van 2 à 3 km, is meer dan twee miljoen jaar geleden ontstaan en is in de loop der jaren talrijke keren uitgebarsten. Deze meervoudige explosies hebben geleid tot dit zeer ongewone terroir. De 160 hectare wijngaarden van het domein zijn aangeplant op bodems die bestaan uit zwart gesteente, basalt, fragmenten van witte steen en klei-kalksteen.

Basalt heeft een bijzonder hoog gehalte aan mineralen en garandeert zo optimale groeiomstandigheden voor de wijnstok. De fossielen en residuen van rotsen in de bodem zorgen voor de frisheid en elegantie die kenmerkend zijn voor de cuvée BASALTE. Deze krachtige natuurlijke hulpbron, biedt een uitzonderlijke omgeving voor de wijnbereiding en levert een intense en goed gestructureerde wijn op, die wordt benadrukt door de rotsachtige textuur van het etiket.

“Het basalt geeft ons dit unieke karakter dat echt anders is dan alle andere. Het zorgt voor eindeloze frisheid, intens fruit en een warme, zonnige stijl die zo typisch is voor de Provence. Deze zeldzame bodemsoort is een echte troef, want hij vertraagt de rijping met 3 weken in vergelijking met onze naburige wijngaarden.” Michel Fabre

Basalte by Beaulieu is een assemblage van Grenache, Cinsault, Syrah en Cabernet, deze wijn onthult een aantrekkelijke bleke perziktint en aroma’s van wit en geel steenfruit. De smaak is fris en bloemig. Het is de ideale partner voor een soep van zeeduivel of gegrilde rode mul.

RRP: 7,95 € – 8,95 €, verkrijgbaar in de grootdistributie in Frankrijk vanaf maart 2021.