Belgium Finest whisky!

Neem ter gelegenheid van de eindejaarsfeesten deel aan het avontuur “Belgium’s Finest Whisky”! Crowdfunding als bijdrage aan de ontwikkeling van de distilleerderij Ferme de Mont-Saint-Jean

Whisky blijft een gevestigde waarde voor de feestdagen. Dat heeft ook de Anthony Martin-groep begrepen wanneer ze dit najaar hun gloednieuwe whisky lanceren. Zoals de traditie het wil, heeft deze de laatste drie jaar gerijpt in de historische kelders van de Ridders van Malta op de Ferme de Mont-Saint-Jean in Waterloo.

Ter gelegenheid van Kerstmis worden drie exclusieve whisky’s aangeboden aan de liefhebbers: •  The Brancardier – Green: aangenaam fruitig, met een vanilletoets en een robuuste afdronk (55€). – • The Nurse – Red: wilde peper zorgt voor een complexe, evenwichtige zachtheid. Zijn vanilletoets draagt bij aan een kruidige karakter en een elegante afdronk (€ 75). – • The Surgeon – Blue: een perfecte balans tussen het overwicht van eikenhout, jeneverbes en toetsen van gemoute en geroosterde gerst en een kruidige smaak versterkt door vanille (95 €).

Een unieke ervaring, voorbij de fles

Voorafbestellingen kunnen uitsluitend geplaatst worden via de online shop van de Ferme de Mont-Saint-Jean of via de Waterloo Spirit Facebook-pagina. Wie de Waterloo Whisky besteld, zal worden uitgenodigd om zijn/haar fles(sen) op te halen tijdens een exclusieve avond, gepland op donderdag 17 december. Bij deze gelegenheid hoort een bezoek aan de distilleerderij en een kijk achter de schermen van ondermeer de gloednieuwe lageringruimte.

Crowdfunding

Door de aanschaf van een fles, draagt de whiskyliefhebber actief bij aan de verdere uitbouw van de distilleerderij. “Toen het project in 2017 werd gelanceerd, wisten we dat de weg lang zou worden voor de verwezenlijking van onze toekomstige whisky. Maar talrijke vrienden en partners van de boerderij van Mont-Saint-Jean geloofden erin en toonden hun steun door de eerste vaten te kopen, nog voordat ze werden geproduceerd! We danken hen omdat het dankzij hen is dat we u vandaag de eerste flessen kunnen aanbieden ”, aldus Edward Martin, Master Distiller.

Als de distilleerderij, dankzij verdere steun nog meer vaten zal verwerven – bourbon in het bijzonder om nieuwe rijping te ontwikkelen – zal de verkoop van flessen op het einde van het jaar whiskyliefhebbers in staat stellen het familiebedrijf te helpen haar intrede te maken in de nieuwe wereld van whisky’s “met een finishing touch”.

De Anthony Martin Group

Toen de Brit John Martin in 1909 in Antwerpen aankwam om de beroemde Guinness en een reeks andere Engelse bieren te lanceren, kon hij zich niet voorstellen dat zijn kleinzoon Anthony meer dan honderd jaar later nog steeds diezelfde bieren zou verdelen alsook zijn eigen Belgische bieren zou produceren . Vandaag, samen met zijn zonen Jonathan en Edward, dankt de groep Anthony Martin zijn faam aan de selectie van ambachtelijke bieren met een rijke geschiedenis: Gordon Finest, Martin’s IPA, Waterloo, Bourgogne des Flandres, en Timmermans, realiseert zij een jaarlijkse omzet van € 50 miljoen en een volume van 250.000 hectoliter. Verschillende ambachtelijke brouwerijen maken intussen deel uit van de groep: brouwerij Timmermans in Itterbeek (de oudste lambiekbrouwerij ter de wereld), de romantische brouwerij Bourgogne des Flandres in het hart van Brugge, en de boerderij-brouwerij Mont-St-Jean in Waterloo. Die laatste, gelegen op het befaamde slagveld, produceert ook gin en whisky in haar nieuwe distilleerderij. Elk van deze drie sites is beschermd/geklasseerd en maakt deel uit van het Belgische erfgoed.

Voor meer informatie, surf naar www.anthonymartin.be.