Benelux

Benelux is de nieuwe bar die het centrum van Brussel weer aantrekkelijk moet maken. Het is een plek waar iedereen wordt uitgenodigd om zich te amuseren (dansen is toegestaan!) en samen een cocktail, glaasje wijn of biertje te drinken. Zin om een hapje te eten, ook geen probleem. Ideaal om onze geplaagde hoofdstad weer als vanouds in de armen te sluiten.

‘Houden van’ is een werkwoord. Houden van Brussel moet je dus gewoon doen. Probeer maar, het is niet moeilijk. Ga er naartoe, duik de stad in, kijk rond en geniet met volle teugen. Hélène Coquilhat, Robert Renaud en Laurent Petit zijn daar alvast van overtuigd, en besloten daarom samen een gezellige en bijzonder mooi ingerichte bar te openen pal in het centrum van onze hoofdstad. Meer bepaald in de Korte Beenhouwersstraat, een bekende toeristische plek die men nu aan de Brusselaars en al wie echt van de stad houdt wil teruggeven, zodat mensen zich opnieuw goed kunnen voelen in dit historische centrum.

Je kunt er genieten van een cocktail, een wijntje of van één van onze wereldberoemde Belgische bieren, en iets eenvoudigs en lekkers eten zoals charcuterie van bij Saint Octave, tortillons met maanzaad of parmezaan… Wie een dansje wil wagen kan gewoon zijn gang gaan. Wees wie je bent, en doe wat je wil doen! Want laat dat nu net het concept zijn van deze originele plek: mensen die houden van hun stad de kans geven om een leuk moment door te brengen. Zien en gezien worden, soulmates ontmoeten en naar hartenlust klinken op een formidabele avond die pas eindigt wanneer er echt niets meer te beleven is, want jawel, ook het sluitingsuur is hier heel soepel… Blijven gaan, dat is de boodschap!

Le Benelux – Korte Beenhouwersstraat 6 – 1000 Brussel – Open van dinsdag tot en met zondag, van 17.00 tot 02.00 u. of later… – Snacks van 17.00 tot 22.30 u.