Château de France

Lid van de Union des Grands Crus de Bordeaux

“Zo’n mooie naam die het verplicht…” Tekenen van een mooi wijnjaar 2022, evenwichtige witte wijnen en een mooie frisheid in de eerste Merlots.

Arnaud Thomassin is tevreden over de kwaliteit en de kwantiteit van de witte oogst, die tussen 30/08 en 8/09 werd geplukt. Hij constateert een zeer goede balans met een goede zuurgraad. Het begin van de gisting verloopt goed in vaten, en zal worden gevolgd door een rijping in vaten gedurende 8 tot 9 maanden.

De oogst van de rode wijnen volgde op 8/09 met de Merlots, die ook goede kwaliteiten vertonen en een bevredigende hoeveelheid. De frisheid van de most is een teken van goede rijping, en de gisting moet nog komen. Een trilzeef zorgt voor de fijne verwijdering van plantenresten, vóór de tweede sortering op de triltafel. Na de gisting rijpen de wijnen 12 tot 14 maanden in vaten in een half ingegraven kelder.

Château de France rood en Château de France wit delen werelderkenning, Château Coquilllas wit en rood, geproduceerd op schelpdiergrond op het perceel genaamd Coquillat (50 are) en Le Bec En Sabot vervolledigen het aanbod van dit familiebezit van 40 hectare in AOC Pessac-Léognan (36 hectare Cabernet Sauvignon en Merlot voor de productie van rode wijn en 4 hectare Sauvignon en Semillon voor de productie van witte wijn).

Château de France is door de Fondation du Vin verkozen tot een van de Wines of Tomorrow 2022. Arnaud Thomassin ziet dit als een erkenning van de milieupraktijken die hij toepast sinds hij in 2016 bij de Bordeaux Wine EMS kwam.