SCDM domaines

De entiteit voor de wijn- en landbouwactiviteiten van de familieholding van Martin en Olivier Bouygues (SCDM) wijzigt haar bestuur. Pierre GRAFFEUILLE wordt met ingang van 1 oktober 2022 benoemd tot algemeen directeur van SCDM Domaines, als opvolger van Hervé Berland.

Pierre GRAFFEUILLE is afgestudeerd aan de Sciences Agro van Bordeaux (2001) en aan de Faculteit Oenologie van Bordeaux (2002). Hij begon zijn carrière als technisch directeur en wijnconsultant zowel in Frankrijk (Bourgogne, Beaujolais, Languedoc, Provence) als in het buitenland (Nieuw-Zeeland, Australië, Marokko). Vervolgens voltooide hij zijn opleiding door vijf jaar door te brengen bij grote Bordeaux-wijnmakelaars en -handelaren (Les Grands Crus, Maison Beyerman) voordat hij in 2011 Sales Manager en vervolgens General Manager werd van SAS Les Lions, het moederbedrijf van Châteaux Léoville Las Cases, Nénin en Potensac.

Met deze achtergrond trad Pierre GRAFFEUILLE op 1 maart 2022 in dienst bij SCDM Domaines. Hij zal de ontwikkeling van de SCDM-domeinen voortzetten, met dezelfde zorg voor uitmuntendheid als zijn voorgangers. Hij zal ook de operaties moeten ondersteunen bij de nieuwe uitdagingen in verband met de versnelling van de ecologische overgang en de evolutie van de distributie- en consumptiemethoden.

Over deze benoeming zei Martin Bouygues: “Ik ben erg blij dat Pierre GRAFFEUILLE bij ons komt werken en ik wens hem veel succes in zijn nieuwe functie. Ik wil ook Hervé BERLAND van harte bedanken voor al het werk dat hij de afgelopen tien jaar heeft verricht. Hervé heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van SCDM Domaines. Dankzij hem en zijn teams is SCDM Domaines nu een kleine, diverse groep van iconische domeinen, verenigd rond uitmuntendheid.

In zijn nieuwe functie zal Pierre GRAFFEUILLE kunnen rekenen op de steun van Charlotte BOUYGUES, die onlangs naast Martin en Olivier BOUYGUES is benoemd tot directeur strategie en ontwikkeling, belast met de activiteiten wijn en gedistilleerde dranken van SCDM.

Charlotte BOUYGUES is afgestudeerd aan het Babson College (gespecialiseerd in strategisch management) en heeft drie jaar gewerkt als Marketing Product Manager bij L’Oréal in de Verenigde Staten, voordat zij voor bijna zes jaar bij de groep TF1 ging werken in de commerciële en programmeringsafdelingen). Sinds september 2019 bekleedde zij de functie van E-Commerce Director bij aufeminin voordat zij begin 2022 bij SCDM in dienst trad om deel te nemen aan de ontwikkeling van haar activiteiten.

SCDM-DOMEINEN

Sinds 2006 heeft SCDM Domaines zich achtereenvolgens gevestigd in Saint-Estèphe (Château Montrose en Château Tronquoy-Lalande), Saumur (Clos Rougeard), Cognac (Distillerie de La Métairie), Gevrey-Chambertin (Domaine Henri Rebourseau) en Chinon (La Truffière de Cément). Voor elk van deze domeinen heeft de familie Bouygues zich ten doel gesteld de specifieke tradities van elke regio te respecteren en de terroirs te ontwikkelen in de continuïteit van hun voorgangers, en tegelijkertijd de beste apparatuur en vinificatietechnieken toe te passen om de kwaliteit van de producties van deze grote domeinen op het hoogste niveau te brengen.