Côte des Bar – Champagne Dumont – Domaine de Mondeville

De familie Dumont is al 7 generaties lang wijnbouwer en beoefent met passie een boerencultuur die luistert naar de wijnstok en de natuur. Op het hoogste punt van de Champagnestreek, op 369 m, weerspiegelt het Jura Kimmeridgische terroir op elegante wijze het grillige karakter van de Côte des Bar

Deze champagnewijnen worden geduldig gerijpt en in natuurlijke vinificatie bewerkt tot de beste expressie van Pinot Noir. Op het kruispunt van een duurzame en sociale aanpak, maakt ons werk deel uit van het leven van ons land. Het domein van Mondeville wordt volgens biologische en biodynamische landbouwmethoden geëxploiteerd en creëert dag na dag levende banden, die een menselijke geschiedenis weerspiegelen op een unieke plaats.

Het domein van Mondeville wordt ook wel eens het domein van de feeën genoemd die mede borg staan én voor de kwaliteit én voor het onthaal.

Delphine : De truffel fee: Biologe, ecologe en truffelteler, de natuur is haar universum. Deze bosfee deelt graag met u haar liefde voor het bos, de wijnranken en de biodiversiteit.

Tina de fee : De feeënmatriarch, welwillend, geruststellend en hartstochtelijk, leidt u door de kronkels van het domein leiden en vertelt honderduit over het maken van de champagnes.

Laurent: de wijnmaker : Gepassioneerd door wijnstokken en wijn, rigoureus en onuitputtelijk, geeft deze ambachtelijke wijnmaker vorm aan zijn wijnstokken zoals een kunstenaar zijn schilderij creëert.

Champagne Dumont : 90% Pinot Noir – 10% Chardonnay

Champagne gemaakt van druiven die op het landgoed zijn geteeld in biologische en biodynamische landbouw. De wijnstokken worden bewerkt met respect voor de natuur en haar cyclus. Om voorjaarsvorst te voorkomen wordt behoorlijk laat gesnoeid, de activiteiten worden bepaald door de maancycli en de planten en dieren zijn de beste bondgenoten bij het dagelijks werk.

De druiven worden bij volle rijpheid geoogst om een extreme kwaliteit te verkrijgen, waardoor een natuurlijke vinificatie in de kelder mogelijk wordt. De wijnen rijpen op hout, met geduld, in de beste expressie van Pinot Noir. De Brut 369m is een blend van 3 oogsten die 3 jaar in de kelder op droesem rijpt. Dosering 5g/l

Proeverij:

In het glas: een mooie lichtgele kleur met koperkleurige reflecties. De bubbels zijn fijn en overvloedig

In de neus: fruitig met een mooie toets van mineraliteit, de aroma’s van witte perzik, citrusvruchten en krijt zijn duidelijk te onderscheiden

De aanzet in de mond is vol en openhartig. De houttoets is discreet en zorgt voor een evenwichtige body, kortom een uitzonderlijke champagne, die perfect past bij mooie momenten om samen te delen. Serveren tussen 12 en 15° C

www.domainedemondeville.com