Côte des Bar – Champagne Daniel Perrin

De Champagnes Daniel PERRIN worden uitsluitend gemaakt van druiven die geoogst worden in de familiewijngaard in Urville, in het hart van de Côte des Bar, in het zuiden van de Champagne. De wijnstokken gedijen op krachtige kalkbodems, op hellingen die rijkelijk zijn blootgesteld aan de zon, om fruit te produceren met expressieve aroma’s.

Afkomstig uit een oude wijnbouwersfamilie besloot Daniel PERRIN in 1957 zijn eigen champagnes te maken en cuvées onder zijn naam te creëren. Hij gaf zijn passie en know-how op natuurlijke wijze door aan zijn jongste zoon. Christian cultiveert momenteel 14 hectare onder geïntegreerde wijnbouw en produceert een gemiddelde van 50.000 flessen per jaar met een compromisloos respect voor kwaliteit.

Alle fasen van de creatie van Daniel PERRIN wijnen worden op het domein uitgevoerd: persing, vinificatie, assemblage en botteling. De magie van het gistingsproces voltrekt zich langzaam in de duisternis van de kelders. De Champagnes worden daar gemiddeld vier jaar bewaard, voor een lange rijping op droesem, aangepast aan een optimale rijpheid. Door kostbare traditionele knowhow te combineren met de meest recente technieken, garandeert men de kwaliteit en de consistentie van de Champagnes.

In de wijngaarden is het gamma edele druivenrassen vertegenwoordigd: Pinot Noir, Pinot Meunier en Chardonnay. Hun assemblages geven geboorte aan de veelvuldige smaken van de Daniel PERRIN Champagnes, karaktervolle wijnen, rijk en typisch, tussen frisheid en intensiteit.

Les Traditionnelles & Les Elégantes

Cuvée Qualité Appréciée

De Champagne Daniel PERRIN Qualité Appréciée is een Blanc de Noirs blend, samengesteld uit 80% Pinot Noir en 20% Pinot Meunier. De Pinot Noir, de koning van de hellingen, geeft de wijn intensiteit en kracht in de mond, de Pinot Meunier, frisheid en fruitigheid. Deze Champagne, die bijzonder charmant is door zijn bouquet en zijn mooie harmonie, is verkrijgbaar in Brut voor het aperitief en in Demi-Sec voor bij de zoetste gerechten.

Cuvée Brut Réserve

De Cuvée Daniel PERRIN Brut Réserve is uitsluitend samengesteld uit Pinot Noir. De hoeksteen van deze blend zijn de reservewijnen. Deze Champagne heeft een assertief karakter, typisch voor de Champagnes van de Côte des Bar. Perfect gestructureerd, zeer rijk aan aroma’s en met een onberispelijke stijl, is hij even gezellig als aperitief als aan tafel.

The Exceptionals

Cuvée Rosé Brut

De Rosé Brut Champagne van Daniel PERRIN is een fruitige fantasie die uitsluitend wordt verkregen uit een korte maceratie van goed gerijpte Pinot Noirs (100%). De elegante en intense kleur wordt benadrukt in een transparante witte glazen fles. Zijn kleurige kleed en zijn smaak met toetsen van rode vruchten geven hem een zeer gulzig karakter. Voor het plezier van de ogen en het geluk van de smaakpapillen.

Cuvée Brut Millésimé

Een Vintage Champagne wordt gemaakt van 100% van de wijnen van één oogstjaar. Bij Daniel PERRIN produceren we een Brut Millésimé alleen in uitzonderlijke jaren met een oogst van hoge kwaliteit en opmerkelijke wijnen. Samengesteld uit gelijke delen Chardonnay en Pinot Noir, profiteert onze Millésimé van een lange rijping in de kelder. Na rijping onthult deze Champagne een unieke en krachtige persoonlijkheid, die kracht en aromatische finesse combineert. Het proeven ervan is altijd een groot moment van ontroering.

Cuvée Eclat d’Origine

Eclat d’Origine” is een blend van 60% Pinot Noir en 40% Chardonnay en wordt geproduceerd in een beperkte oplage ter gelegenheid van de 60e verjaardag van Champagne Daniel Perrin. Deze uitzonderlijke cuvée onthult nu zijn schittering na meer dan 10 jaar op latten te hebben gelegen. Extra brut, met een zeer laag suikergehalte om de rijkdom en de delicatesse van de aroma’s tot uiting te laten komen. Versierd met een feestelijke verpakking en verzamelaarsdop, is deze fles voorbestemd om feestelijke tafels met brio te sieren. Wordt geleverd in een zwart met goud belegde doos.

www.champagne-perrin.fr