Côte des Bar – Champagne Laurent Etienne

Het Huis Champagne Etienne Laurent ligt in het departement Aube, in het hart van de wijngaarden van de Barsuraubois, meer bepaald in Meurville, een pittoresk dorpje in de Landion-vallei dat men beslist moet ontdekken.

De wijnen van Champagne Etienne – Laurent zijn het product van verschillende generaties wijnbouwers, die allen van vader op zoon gepassioneerd zijn door het maken van authentieke en unieke wijnen. Onze twee grootste genoegens zijn het geduldig maken van onze wijnen, van de wijngaard tot de fles, en het plezier dat het uw gehemelte zal verschaffen.

Meurville, een klein dorpje in het zuid-oosten van de Champagnestreek, heet u welkom om de charmes te ontdekken van een typische streek waar de “Koning van de Wijnen” is ontstaan. Een ontdekking van de regio gaat best gepaard met de kennismaking van het specifieke karakter van de champagnewijnen. Elk van deze goddelijke nectars bezit immers eigen karaktertrekken en kleine menselijke met passie omgorde details, facetten die deze nectar nog aanlokkelijker maken.

Het assortiment:

Brut ‘carte blanche’ 100% pinot noir – Gerijpt in onze kelder volgens strenge regels, uitsluitend gemaakt van pinot noir, een metgezel voor alle gelegenheden.

Brut ‘tradition’ 80% pinot noir – 20% chardonnay – Wij presenteren u deze fles waarvan de inhoud een mix is van pinot noir en chardonnay, frisse en sprankelende hints met karakter. De perfecte begeleider voor festelijkheden

Brut ‘prestige’ 100% Chardonnay – Dit is een Champagne die uitsluitend van de druivensoort Chardonnay wordt gemaakt, finesse en zijn sprankelend

Brut ‘rosé’, een mengeling van pinot noir in witte wijn en pinot noir in rode wijn met een subtiel vleugje chardonnay – Gepresenteerd in een transparante fles die de charme en delicatesse van zijn roze kleur naar voren brengt. Deze Champagne is gemaakt van een strenge selectie van zorgvuldig gekozen, perfect gerijpte Pinot Noir druiven, met een subtiele hint van Chardonnay.

Brut ‘grand clos’ blend van 50% Pinot Noir en 50% Chardonnay

Wijnoogstjaar 2008: Dit is een wijn van een met Chardonnay beplante wijngaard, geselecteerd vanwege de ligging, het glooiende terrein en het unieke werk dat het hele jaar door met de hand wordt verricht.

Cuvées ‘trilogie zero dosage’ : Cuvée blanc de noirs 100% pinot noir; cuvée assemblage 80% pinot noir + 20¨chardonnay – cuvée blanc de blancs 100% chardonnay

Ratafia de Champagne en Ratafia de Champagne 3 jaar gerijpt op eiken vaten: Natuurlijk Champagne aperitief 18% Vol. gemaakt van “Maison de Pinot Noir” sap en Marc de Champagne. “Kan ook worden genoten met meloen, rauwe ham, foie gras of fruitige sorbets.

Ontdekkingsdoos: 1 fles brut carte blanche, 1 fles brut tradition, 1 fles brut prestige; 1 fles zero dosage blanc de noirs; 1 fles zero dosage assemblage; 1 fles zero dosage blanc de blancs.

www.champagne-laurent-etienne.com