De nieuwe wijnen van wijnhuis Alma Cersius

Deze coöperatieve wijnmakerij met emblematische merken presenteert een nieuwe reeks cépagewijnen onder het merk Cersius, een wijnachtige rosé “A Contretemps” en zijn tijdloze Vermentino, diep, ziltig en zeer smakelijk.

Met de nieuwe Cersius-reeks laat het wijnhuis zijn basis opnieuw tot leven komen: zijn ziel, die van de Cers, de noordenwind, wiens droge adem de wijnstokken zuivert. “De wijnbouwer leest de wind en de wolken de dag voordien om te weten wat voor weer het de volgende dag zal zijn,” zegt Guillaume Bonzoms, algemeen directeur van Alma Cersius. De toegankelijke wijnen en originele merken werden officieel gepresenteerd op de vakbeurs Wine Paris.

Op het etiket van het nieuwe Cersius-assortiment verwijst een kompas naar de koers die het wijnhuis sinds zijn eerste bottelingen vijftien jaar geleden heeft gevolgd: gastronomische wijnen in zorgvuldig ontworpen verpakkingen en in het oog springende merken.

De elegante, mooi gevormde fles bevat zeven succesvolle druivensoorten uit de streek, in IGP Coteaux de Béziers. “De aromatische profielen worden bepaald in de wijngaard, door een nauwgezette selectie van de percelen en de datum van de oogst wordt bepaald door het proeven van de bessen”, legt de voorzitter van de wijnkelder, Marc Robert, uit. Drie witte wijnen (Sauvignon, Chardonnay en Viognier), één rosé (Grenache) en drie rode wijnen (Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon) vormen samen het nieuwe Cersius-assortiment met een adviesprijs van € 5,90. De prijs-kwaliteitverhouding is verbluffend voor deze gebeitelde wijnen, die een typische expressie van elke druivensoort bieden, met een lokaal accent!

Met het wijnjaar 2021 lanceert het wijnhuis ook een zeer vineuze rosé in Pays d’Oc IGP (6 € TTC), toepasselijk A Contretemps genoemd naar zijn neus voor de mode van zeer bleke rosés. Deze Syrah de saignée is een echte knapperige wijn, en erg lekker.