De selectie van dit moment

Single Estate Cognac ABK6 XO RENAISSANCE – van de Domaines Francis Abécassis behaalt een Gouden medaille en met 98 / 100 op de IWSC 2021 in Londen. .

Proefnotities van de jury: “Een gewoonweg uitzonderlijke cognac. Tropisch fruit overgoten met zoete Indiase specerijen als kardemom, kruidnagel en nootmuskaat. In de mond verschijnen rijpe abrikozen, ananas en mango. Er is een element van eikenhout en oude zwarte thee aan het eind. Ongelooflijk sappig en heerlijk.” Prijs incl. BTW op het domein 159 euro. Reeds in 2019 werd ABK6 XO RENAISSANCE bekroond met deze gouden medaille (Gold outstanding) en in hetzelfde jaar verkozen tot World Best Cognac op de World Drink Awards.

De International Wine & Spirit Challenge (IWSC), opgericht in 1969, beloont wijnen en gedistilleerde dranken uit meer dan 90 landen over de hele wereld. Op de editie van 2021 kreeg ABK6 VSOP Cognac ook een zilveren medaille (en een goede score van 92/100). Deze cognac is de afgelopen jaren ook meerdere malen bekroond (World’s Best VSOP 2017 World Cognac Award, gouden medaille in San Francisco, etc.). “Een harmonieuze combinatie van fruitige en houtachtige aroma’s” Prijs incl. BTW van het landgoed: 49 euro

Met 370 hectare wijngaarden is Domaines Francis Abécassis een van de grootste wijnbouwers in de Cognac-appellation en een van de meest bekroonde domeinen ter wereld sinds zijn oprichting in 2005.

Nakomelingen van ABK6 Cognac, Leyrat, Reviseur en Grands Domaines zijn bekroond met talrijke prijzen en onderscheidingen. Met respect voor het milieu zijn de wijnboeren van de Domaines Abécassis sinds 2019 Haute Valeur Environnementale (HVE3) gecertificeerd. Elk domein heeft zijn eigen wijngaarden, kelder, distilleerderij en opslagfaciliteiten, zodat alle productiestadia in eigen beheer kunnen worden uitgevoerd. Domaines Francis Abécassis exporteert naar meer dan 35 landen.