Driekoningentaart vanSaint- Aulaye

Zaterdag 6 januari wordt ongetwijfeld een symbolische hoogdag voor bakkerij Saint-Aulaye ter gelegenheid van het Driekoningenfeest met als uitschieter een 100% ambachtelijke taart waarin 9 bonen verscholen zitten die elk een van de Brusselse symbolen weergeven.

Het is in het atelier van het moederhuis van Saint-Aulaye in de Vanderkinderestraat dat men de honderden taarten bereidt die verkocht worden tussen 3 en 31 januari. Een absolute nieuwigheid dit jaar zijn de verborgen Brusselse monumenten in faience die de historisch boon vervangen. Hiervoor deed Jean-Louis Barré een beroep op de bekende faience maker van Clamecy, Jean-François Colas. Hij creëerde bonen die het Atomium, het Hortahuis, het Huis van Erasmus, het Stadhuis, het Trammuseum, de Cantillon-brouwerij, het observatorium en het kasteel Hertoginnendal voorstellen.

Jean François Colas kwam in het begin van de jaren tachtig met het idee om traditionele boontjes voor bakkers en banketbakkers te vervangen door keramische creaties, een knowhow die op de markt wordt gebracht onder de naam “Fèves de Clamecy”. Elk jaar worden er verschillende collecties geboren en vandaag zijn er enkele duizenden creaties …

Saint-Aulaye werd opgericht in 1986 in Elsene en is een ambachtelijke bakkerij. De naam is afkomstig van een klein stadje in de Dordogne waar Gerard Marciquet, de grondlegger van het huis, zijn leertijd maakte. De bakkerij werd in 2008 overgenomen door Fabien Grégoire en Jean-Louis Barré, beiden hadden al heel wat ervaring in de bakkerij.

Fabien, metgezel van de Tour de France is de patissier van Sain-Aulaye. Hij leidt een team dat elke avond de creaties produceert die zowel de ogen als de smaakpapillen verwennen. Klassiek of nieuw, ze zijn 100% handgemaakt van de beste kwalitatieve  ingrediënten!

Jean-Louis, met 20 jaar ervaring in klantenservice (met inbegrip van zijn ervaring bij Harrods in Londen) adviseert en helpt de klanten te kiezen uit de talloze soorten brood en gebak. In 2014 vervoegde Frédéric Dupont, Compagnon Boulanger, het duo. Meel van La Minoterie Bouleau tot Nozay, water, zuurdesem, tijd en passie … dit zijn de belangrijkste ingrediënten van het assortiment brood dat voor het huis wordt gemaakt.

Na de opening van een American Street Bakery en de verhuizing van de Flagship Store naar de Vanderkinderestraat, biedt nu ook een derde Saint-Aulaye-winkel in Fort Jaco het hele assortiment aan.

Voor de Saint-Aulaye taart kan men terecht op volgende adressen:

Vanderkindere straat 377 – 1180 Brussel. Tel. +32 2 345 77 85. Van dinsdag tot zaterdag: van 7u tot 19u. Zondag van 7u tot 16u.

Amerikaanse straat 130 – 1050 Brussel. Tel. +32 2 538 48 15. Dinsdag tot en met zaterdag van 7.30-18.30 uur. Zondag van 7.30 uur tot 13.00 uur. Enkel bakkerij.

Waterloosesteenweg 1447 – 1180 Brussel. Tel. +32 2 374 69 85. Van woensdag tot zaterdag van 07:30 tot 18:30 uur. Zondag van 7:30 tot 14 uur