eat Brussels! drink! Bordeaux presents Dinners

Het Brussels gastronomisch festival strijkt neer in de Gare Maritime in de Tour & Taxis-wijk en pakt van 18 tot 28 november 2020 uit met een bijzondere editie: eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX presents Dinners.

Het gaat om 10 festivaldagen, 10 getalenteerde Brusselse teams en 10 verschillende menu’s. Iedere dag stelt een team van chefs en ambachtslui een uniek en origineel menu voor dat de diversiteit en de rijkdom van het gastronomisch aanbod in onze hoofdstad illustreert. De deelnemers aan die ‘Dinners’ kunnen genieten van een gezellige, aan tafel bediende maaltijd. In totaal zijn is vijftigtal culinaire adressen in Brussel vertegenwoordigd. Verschillende teams zorgen er voor een exclusieve culinaire ervaring.

Vanwege de gezondheidscrisis en om de veiligheid van het publiek te waarborgen, bedacht eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX dit jaar een nieuwe formule. De Gare Maritime in de Tour & Taxis-wijk verwelkomt het festival in een verrassend nieuw jasje: eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX presents Dinners. Van 18 tot 28 november 2020 stelt het festival iedere dag een ander menu voor, verzorgd door een 100 % Brussels team: drie chefs, een pâtissier, een kaasspecialist, een barman en een brouwer.

visit.brussels, de organisator van het evenement, is bijzonder opgetogen dat het voor de achtste keer op rij kan rekenen op Les Vins de Bordeaux. Elke avond worden er bij de gerechten van de chefs vier passende Bordeauxwijnen (rood, droog wit, schuimwijn en zoet wit) geschonken. Het gaat om wijnen die door plaatselijke professionals werden uitgekozen en verkrijgbaar zijn in wijnhandels en supermarkten in ons land.

Dagelijks een nieuw menu van getalenteerde Brusselaars : Dit jaar ziet de affiche van eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX presents Dinners er iedere dag anders uit. Brusselse chefs en ambachtslui werken samen telkens een uniek menu uit. Zo komt iedereen wel aan zijn trekken.

Op het programma: een all-in vijfgangenmenu, telkens bestaande uit een aperitief (cocktail, mocktail of Brussels biertje), twee voorgerechten, een hoofdgerecht, een kaasbordje, een dessert, 4 glazen Bordeauxwijn en water. Alles voor maar 75 euro per persoon. De gasten zitten per twee, vier, zes, acht of tien gezellig aan tafels in het schitterende kader van de pas gerenoveerde Gare Maritime. Een unieke kans om op één avond de vakkennis van verschillende Brusselse chefs en ambachtslui te ontdekken.

Een exclusieve ervaring in alle veiligheid

eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX presents Dinners hoopt aanspraak te kunnen maken op het Brussels Health Safety Label (het Brusselse veiligheidslabel dat aan het begin van de zomer werd gelanceerd in samenwerking met het internationale certificeringsbureau Socotec). Bij de organisatie van het evenement worden de regels nageleefd die de Nationale Veiligheidsraad aan de horeca- en evenementensector oplegt. Aan de deelnemers zal ook worden gevraagd de hygiëneregels na te leven. Die zijn afgestemd op de gezondheidsmaatregelen van de regering op het moment van het evenement. Iedereen die naar Tour & Taxis afzakt, wordt vriendelijk gevraagd uitgenodigd om vooraf een kijkje te nemen op de website van Dinners by eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX.

Verplicht reserveren

Om de deelnemers in alle veiligheid een ongeëvenaarde ervaring te laten beleven, zet eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX presents Dinners online een verplicht reservatiesysteem op. De ticketverkoop start op 19/10/2020.

Meer informatie op: www.eat.brussels