Een 20-tal Brusselse chefs en 50 wijnbouwer in dekijker tijdens eat Brussels! drink Bodeaux!

Op 7, 8, 9 en 10 september a.s. is het Warandepark weer het decor voor het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX. Zo’n twintig Brusselse chefs gaan er dan achter het fornuis staan om het publiek kennis te laten maken met een gerecht dat typisch is voor hun keuken. Om die heerlijke gerechten van een passend glas wijn te voorzien, staan een vijftigtal wijnbouwers en -handelaars uit de Bordeauxstreek klaar met een uitgebreid assortiment wijnen, dat de verscheidenheid, kwaliteit en toegankelijkheid van de bordeauxwijnen illustreert. Fijnproevers komen hier dus zeker aan hun trekken!

Voor de zesde editie heeft het festival eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX opnieuw een selectie van de beste Brusselse chefs uitgenodigd in het hartje van het Warandepark.

Een zesde editie met een pak nieuwigheden :

Het aanbod aan restaurants breidt uit. Meer en meer Brusselse chefs maken gebruik van deze originele formule om het grote publiek kennis te laten maken met een typisch gerecht uit hun keuken.

In het midden van de festivallocatie wordt een groot “plein” voorzien. Daar krijgen de bezoekers de gelegenheid om samen met vrienden of familie een hapje te eten.

Dit jaar maken de eat! Awards hun opwachting. Deze prijzen zullen worden uitgereikt aan de chefs van wie de gerechten gedurende het evenement het meeste succes hebben gehad.

Voor deze nieuwe editie zullen verscheidene meester banketbakkers en “zoete” chefs het menu van het evenement vervolledigen en desserts per bord aanbieden.

De wijnschool Ecole du Vin de Bordeaux nodigt wijnliefhebbers uit om deel te nemen aan nieuwe wijnworkshops rond de combinatie van wijn met desserts of chocolade. Plezier en sfeer à volonté!

In de TCHIN VITTEL!-stand kunnen de bezoekers kookworkshops volgen. In het gezelschap van de getalenteerde chef Bruno Antoine maken ze samen een bistronomiebox, waar ze vervolgens ter plaatse kunnen van smullen.

Een twintigtal grote chefs :

Opnieuw kruiden toonaangevende Brusselse chefs het aanbod van het festival. Ze zullen de bezoekers een gerecht voorstellen dat symbool staat voor hun culinaire identiteit, voor een eenheidsprijs van 9 euro. Deze chefs zullen erbij zijn: Francesco Cury & Ugo Federico –Racines; Joël Geismar en Benjamin Rauwel -Garage à Manger; Alex Joseph -Rouge Tomate; Denis Delcampe -Le Tournant; Giuseppe Zizza – Il Passatempo; Laure Genonceaux -Brinz’l ; Maxime Maziers -L’écailler Du Palais Royal; Minoru Seino –Seino; Luigi Ciciriello, Erik Lindelauf en Aziz Ur Rehman Bhatti – La Truffe Noire; Constantin Erinkoglou –Notos; Karen Torosyan –BOZAR; Brasserie David Martin -Classic Croquettes; André Berthot & Eddy Simons -Restaurant Vincent ; Olivier Cazaubon –Augusta; Benjamin Lagarde & Loick Tonnoir -Le Comptoir des Galeries ; François-Xavier Lambory –Stirwen; Simon Kambala -Restaurant François; Glen Ramaekers & Yannick Van Aeken – Humphrey

Nieuw: een zoete toets

Verscheidene dessertspecialisten zullen het menu van het festival vervolledigen. Ze stellen de zoetekauwen heerlijke desserts per bord voor, ook voor een eenheidsprijs van 9 euro. Deze chefs zullen erbij zijn: Laurent Gerbaud – Chocolats Gerbaud; Khalil Mezni – Garden of Aromates; Baptiste Mandon & Giovanni Malecot -Chouconut ; Leïla Ben Toumi & Jacques Heller -Eclairs & Gourmandises; Yasushi Sasaki – Patisserie Sasaki

De perfecte combinatie

De bordeauxwijnen, de onontbeerlijke partners van het festival, zijn opnieuw aanwezig op deze gastronomische hoogmis. Voor de gelegenheid maken bijna 50 wijnbouwers en -handelaars uit de Bordeauxstreek hun opwachting in Brussel om de bezoekers in te wijden in de geschiedenis en de geheimen van hun wijn.

Deze elegante en unieke wijnen, het resultaat van een nauwgezette mengeling van verscheidene druivensoorten, zullen de smaakpapillen van het publiek verwennen. Het festival is dus dé gelegenheid om de nieuwe rode bordeauxwijn te ontdekken, de jonge en fruitige, maar ook de witte wijn, rosé, de schuimwijnen,… Voor elk gerecht dat op het festival wordt voorgesteld, zowel zoet als hartig, wordt er een uitgekiende wine pairing voorgesteld.

Het Bordeauxpaviljoen, de Belgische selectie

Voor het tweede jaar op rij presenteert dit paviljoen de selectie bordeauxwijnen voor 2017 van een Belgische jury van vakmensen uit de wijn-en gastronomische sector. Zij kiezen uit bordeauxwijn van van € 4 tot 25, die in België verkrijgbaar is. Op eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX is er dus volop gelegenheid om de rijkdom van de selectie voor 2017 te ontdekken.

Het paviljoen van de École du vin de Bordeaux : De École du vin de Bordeaux is opnieuw van de partij en organiseert gevarieerde workshops voor bezoekers met een WINE PASS. Een mooie gelegenheid voor het publiek, zowel specialisten als amateurs, om de Bordeauxwijnen op een originele en ludieke wijze te ontdekken en deel te nemen aan degustaties.

Nieuw: workshops rond de combinatie van wijn met desserts en chocolade.

Meer informatie over www.eat.brussels