Ethiopië wint Illt International coffee award

Ethiopië met Tracon Trading wint de Ernesto Illy International Coffee Award in Rome op een evenement gehouden in het Palazzo Colonna

 

Ethiopië met Tracon Trading heeft de Best of the Best award gewonnen, die werd uitgereikt door Elias Omer Alì tijdens de 7e Ernesto Illy International Coffee Award. De prijs, genoemd naar de visionaire leider van illycaffè en de zoon van de oprichter van het bedrijf, viert het werk dat het bedrijf al 30 jaar lang elke dag samen met koffieboeren heeft gedaan om de beste duurzame koffie te leveren die beschikbaar is. De prijs werd aan de winnaar uitgereikt door illycaffè president Andrea Illy tijdens een evenement in het Palazzo Colonna in Rome. De Illy Lovers’ Choice Award ging naar de coöperatie CoopeAtenas R.L. in Costa Rica.

De prijs werd toegekend door een onafhankelijk panel van 9 deskundigen die de beste partijen van de oogst 2021-2022 onderzochten via een blinde proeverij van 9 koffies uit de 9 finalistenlanden: Brazilië, Costa Rica, El Salvador, Ethiopië, Guatemala, Honduras, India, Nicaragua en Rwanda.

De coöperatie CoopeAtenas uit Costa Rica won de illy lover’s choice door een panel van consumenten die in de weken voorafgaand aan het evenement blind koffiemonsters testten in illy cafés in Triëst, Milaan, Parijs, Londen en San Francisco en hun voorkeuren rangschikten.

Voor de Ernesto Illy International Coffee Award werd het Palazzo Colonna, een waar juweel van Romeinse barokstijl, in een uniek licht geplaatst, waarbij de pracht van de zalen werd gecombineerd met de geschiedenis en de aroma’s van koffie. Na de rode loper gingen de gasten naar de Sala Gialla voor foto’s en vervolgens naar de Sala della Cappella, waar ze de 27 finalisten uit 9 landen ontdekten die meedongen naar de prestigieuze Ernesto Illy 2022 International Coffee Award. Vervolgens gingen ze naar Sala dei Primitivi om een optreden te zien van kunstenares Giulia Berardinelli, die een doek beschilderde met koffie. Het evenement werd voortgezet in de Sala dei Ricami, waar de gasten konden genieten van de aroma’s van de koffie uit de 9 finalisten, en eindigde in de Sala dell’Apoteosi di Martino V met een tentoonstelling van 9 schilderijen van 9 verschillende kunstenaars, die elk een van de 9 koffieparadijzen vertegenwoordigden.

In de prachtige Sala Grande vond het galadiner plaats voor de 200 gasten van het evenement. Aan de prijsuitreiking, die werd gepresenteerd door Rocìo Munoz Morales, namen onder anderen Isabella Ferrari, Sveva Alviti, Nicole Grimaudo, Denny Mendez, Ivonne Sciò en Ildo Damiano deel.