GaultMillau zoekt jonge festivalinspecteur en evalueert het food-aanbod op Tomorrowland

Voor het 5e jaar op rij slaan Gault&Millau en Tomorrowland de handen in elkaar om het eten op het festival aan een kritische blik te onderwerpen en het aanbod extra op te peppen. Gault&Millau zal dit jaar met verschillende ervaren inspecteurs aanwezig zijn en reikt terug 3 awards uit aan de best presterende food-stands. Bovendien gaat de restaurantgids voor de tweede keer op zoek naar een jonge, dynamische en gretige festivalinspecteur- of inspectrice, die het inspectieteam zal vergezellen op het festival. Nieuw dit jaar is dat deze inspecteur na het festival ook deel kan gaan uitmaken van een vast inspectieteam voor ‘POP’ restaurants, een nieuwe categorie van trendy en toegankelijke restaurants in de Gault&Millau gids.

Word inspecteur op Tomorrowland en later lid van het Gault&Millau ‘POP’ inspectieteam

Gault&Millau lanceert dit jaar wegens het overweldigende succes van vorig jaar terug een zoektocht naar één festivalinspecteur of -inspectrice die het inspectieteam op Tomorrowland zal vergezellen.

Deze persoon zal gedurende een dag op het festival de gerechten mee beoordelen en meewerken aan de inspectieverslagen. Hij of zij krijgt toegang tot het festival en kan proeven van alle gerechten.

Kandidaturen kunnen ingediend worden van 6 tot en met 14 juli via gaultmillau.be.

Dit jaar kadert de wedstrijd binnen een nieuw project van Gault&Millau: ‘POP’. ‘POP’ staat voor een selectie van toegankelijke en trendy eetadressen waar beleving en concept centraal staan. En dit vaak met de focus op 1 topproduct of bereiding. Casual gastronomy, Gourmet Street Food, Wine & Food Bars, Trendy Tapas, en veel meer. De winnende inspecteur van de Tomorrowland-wedstrijd wordt dit jaar mogelijk ook opgenomen in het vast inspectieteam voor POP-restaurants. De link tussen deze ‘POP’-restaurants en de festivalinspecties op Tomorrowland is dan ook duidelijk aanwezig. Meer informatie over het ‘POP’-project vindt u op deze link.

Inspecties op het festival

Tomorrowland, het bekendste muziekfestival ter wereld, won vorig jaar nog de Gault&Millau Culinary Innovators ‘Event Award’. Tijdens de volgende editie van het festival, dat plaatsvindt in Boom op 21, 22, 23, 28, 29 en 30 juli 2017, zullen de inspecteurs van Gault&Millau precies zoals de vorige jaren het enorme aanbod aan festivaleten en de meer dan 120 food-stands beoordelen. Daarbij wordt rekening gehouden met criteria zoals smaak, kwaliteit, sfeer en bediening, gebruikte ingrediënten en gezondheid. Door deze inspecties wilt Tomorrowland blijven evolueren en het aanbod van het festivaleten ‘Tastes of the World’ optimaliseren naar volgend jaar toe.

Gault&Millau zal ook 3 awards uitreiken voor de best presterende food-stands: 1. Gault&Millau best festival food: het gerecht dat het meeste punten zal ontvangen van de inspecteurs en dus de hoogste gemiddelde score krijgt. 2. Gault&Millau best healthy festival food: het gezondste festivalgerecht, waarbij gekeken wordt naar de combinatie van smaak en gezonde ingrediënten. 3. Gault&Millau most innovative festival food: het meest innovatieve festivalgerecht, waarbij zowel presentatie, smaak als innovatie beoordeeld worden.

Deze winnaars krijgen al na het eerste weekend een certificaat waarmee ze hun deskundigheid kunnen aantonen tijdens het weekend erop en op andere evenementen. www.gaultmillau.be