Hangar 85 – Rotterdam: klassieke gerechten met hippie twist

Wijnhaven in Rotterdam bruist met Hangar 85 als middelpunt. Met alle ontwikkelingen in de Wijnhaven wordt het gebied een steeds hippere spot in het centrum van Rotterdam. Hangar 85, als bruisend middelpunt, groeit mee en blijft verrassen met nieuwe gerechten, wijnen, snacks en een wisselende Plat du jour. Trots presenteert eigenaresse Lian Bouman vandaag de nieuwe menukaart van Hangar 85 Bar & Kitchen.

Zoals de gasten gewend zijn van Hangar 85 worden alle gerechten huisgemaakt.  Het horecaconcept biedt niet alleen een uitstekende dinerkaart met heerlijke gerechten en veel wijnen per glas, de gast kan er ook uitgebreid lunchen of borrelen.

Klassiek met een hip sausje

Net zo lekker & gezellig, maar dan net even anders. Dat is de vernieuwde Hangar 85. Nog altijd stijlvol ingericht. Een plek waar je met vrienden en familie neerstrijkt. Uitkijkend op het kabbelende water of met uitzicht op de nieuwe prachtige wandplaat van een haventje in Montenegro, waan je je als gast in mediterrane sferen. Of de zon nou buiten schijnt of niet. Geniet van een glas wijn en verse dagschotel die de ene keer bestaat uit een paella, een risotto met biet of bijvoorbeeld een Oosterse salade. Laat je elke dag weer verrassen. De gerechten op het menu zijn het beste te omschrijven als klassieke gerechten met hippe twist.

Denk aan een carpaccio of truffelrisotto als voorgerecht. Voor wie van alle voorgerechten wil smullen, kan kiezen voor de proeverij van alle voorgerechten. Als hoofdgerecht kan de gast onder andere kiezen uit trendy Flammkuchen of bijvoorbeeld de traditionele mosselpan. Kies als nagerecht voor een overheerlijke crème brulee of kaasplank. Een drie-gangendiner kost slechts 32,50 euro en een viergangendiner slechts 37,50 euro.

Minikroketjes zoals je ze nog nooit hebt geproefd

Gasten kunnen bij Hangar 85 lekker neerstrijken voor een lunch of diner, maar het is ook een ideale plek voor een gezellige en intieme borrel. Omdat hier al geregeld gebruik van wordt gemaakt, is de borrelkaart uitgebreid met een breed scala aan minikroketjes gevuld met onder andere truffel, paling, bospaddestoelen, rendang of rucola – kaas. Daar zullen je collega’s, vrienden of familieleden nog lang over napraten!

Achtergrond

De naam van het restaurant verwijst naar de loodsen in de haven en het huisnummer van de zaak. De rauwe, maar moderne inrichting van de Hangar 85 is ook een knipoog naar de havenloods. Lian Bouman opende eind 2015 dit prieeltje aan de Wijnhaven. Bouman heeft al enkele kilometers afgelegd in de horeca. Ze verdiende haar sporen bij restaurant Spijs in Poortvliet. Na hier 11 jaar lang de scepter te hebben gezwaaid, verhuisde ze vier jaar geleden terug naar haar studentenstad Rotterdam om er een nieuw avontuur aan te gaan. Bouman richtte haar pijlen op de casco horecaruimte aan de Wijnhaven 85. Bouman zag brood in de zaak en bouwde er haar droomzaak op. ,,Ik viel voor dit pand, omdat het op loopafstand ligt van het drukke centrum. Hier ontwijk je de hectiek van de binnenstad en kom je even lekker tot rust.’’

Hangar 85 – Wijnhaven 85, 3011 WK Rotterdam – Openingstijden: Van dinsdag t/m zondag 12:00 tot 23:30 uur – Reserveren : 00 31 010 203 8930 – www.hangar85.nl