Hofhouse wordt groots horecaconcept in Den Haag

Architectenbureau OMA ontwerpt spraakmakende hospitality lobby voor de hofstad. In het voorjaar van 2017 opent het nieuwe horecaconcept Hofhouse naast Station Den Haag Centraal haar deuren. Hofhouse is gevestigd in de plint van het nieuwe flexibele rijkskantoor Rijnstraat 8, waar in de loop van het jaar diverse ministeries worden gehuisvest. De architectuur en het interieur van het spraakmakende pand is ontworpen door het befaamde architectenbureau OMA, opgericht door Rem Koolhaas. Hofhouse is geïnspireerd op een serre en wordt de hospitality lobby voor Den Haag. Het hoogkwalitatieve horecaconcept krijgt 6 vaste en 2 pop-up foodconcepten en een centraal barconcept. Het wordt een dynamische plek van 1.000m² waar passanten, zakelijke bezoekers, lokale gasten en toeristen terecht kunnen voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. Ter plekke te nuttigen of als take-away. De exploitatie van Hofhouse is in handen van ISS Facility Services.

Vaste en wisselende foodconcepten

Hofhouse biedt een mix van totaal 8 verschillende horecabelevingen verspreid over 6 vaste eilanden en 2 dynamische pop-up elementen die per seizoen wisselen. De foodconcepten worden door hoogkwalitatieve, bekende horecaspelers ingevuld die hier hun krachten bundelen. Het centrale barconcept wordt door Hofhouse zelf ingevuld. De locatie beschikt straks over circa 350 zitplaatsen en biedt ruimte voor take-away.

Transparant interieur: De horecaconcepten komen centraal in de ruimte te staan en bieden de bezoekers letterlijk een kijkje in de keuken. Er komen diverse zitgedeeltes; grote leestafels, klassieke tafelsetting voor lunchen en dineren, barplaatsen voor snelle consumptie en zithoeken voor borrels en groepen. Het interieur van Hofhouse kenmerkt zich door een transparante uitstraling, grote planten en heldere zichtlijnen. Opvallend is de architectonische aardbol in het plafond die een verbindingselement vormt met de daarboven gelegen ruimte. Aan de buitenzijde bevindt zich vanaf dit voorjaar een openbaar terras met bestaande zitelementen.

Selectie van F&B aanbod: Momenteel wordt door Hofhouse een weloverwogen selectie gemaakt van horecapartijen die willen participeren in dit bijzondere horecaconcept. Zij zijn hierbij op zoek naar een levendige combinatie van lokale partijen en landelijke horecaconcepten. Het Mexicaanse foodconcept Salsa Shop en saladebarconcept SLA hebben de primeur en worden de eerste twee vaste horecapartners in Hofhouse. Beide zijn horecaconcepten die hun oorsprong vinden in Amsterdam en zich hebben ontwikkeld tot krachtige horecaformules die uitstekend aansluiten op de ambities van Hofhouse.