Ja, onze Belgische wijnbouwers zijn écht zo goed!

De 9de editie van Belgovino gaat door op 17 en 18 september op het iconische Epernayplein te Middelkerke. Het wordt een onuitgegeven editie met een unieke mix van wijndomeinen en vooral van ongewoon lekkere wijnen.

Het initiatief vindt plaats tijdens het landbouwweekend te Middelkerke, wat zorgt voor een schitterende ambiance. Belgovino is een must voor zowel de gewone levensgenieter als de echte wijnliefhebber. Als de waarheid in het glas zit, dan kan u zich hier met eigen zintuigen vergewissen van de kwaliteit van ‘onze’ wijnen.

Op Belgovino vindt u zowel wijnen van eigen land als wijnen van Belgische wijnbouwers ‘zonder grenzen.’ Belgovino is beperkt tot 16 stands, maar elke stand, geloof ons, is meer dan het ontdekken waard. Zo kan u er de wijn proeven die internationaal als beste rode wijn werd uitgeroepen op de Concours Mondial. Net zo goed vindt u er parels uit Haspengouw en West-Vlaanderen en zeldzame wijnen uit Spanje en de Canarische eilanden. Om nog te zwijgen over de schitterende cru’s uit het Zuiden van Frankrijk, Zuid-Afrika en Piemonte. Hierbij alvast de deelnemende wijndomeinen en wijnbouwers.

  • Domein Cuvelier (Haspengouw) – Wijndomein De Steinberg (Bree) – Wijndomein Hoenshof (Borgloon) – Leo Vinum / Tritirum (overkoepelend Belgisch project) –  Wijndomein Ravenstein (Wervik) – Almenkerk (Elgin, Zuid-Afrika) – Zeewientje (Wilskerke) – Château Castigno (Saint-Chinian, Languedoc) – Masia Cabellut (Catalunya) –  iDivini (Asti, Piemonte) – LePlan-Vermeersch (Suze-la-Rousse, Rhône) – Noémie (Roussillon) – Olivedale (Swellendam, Zuid-Afrika) – Ottovini (Alto Piemonte) – Raíces (Projet de cépages espagnols rares) – Tabares 4 (Iles Canaries).