Laurent Smallegange opent tijdens verbouwing Franse pop-up bistro

Restyling voor sterrestaurant Spetters in Breskens. Chef-kok en eigenaar Laurent Smallegange gaat zijn restaurant Spetters in Breskens restylen. De met één Michelinster bekroonde eetgelegenheid krijgt meer comfort, een frisse uitstraling en wordt meer eigentijds. Tijdens de verbouwing, die plaatsvindt in januari, opent hij de Franse pop-up bistro ‘Chez Laurent’.

Laurent Smallegange is sinds 2011 eigenaar van Spetters, het restaurant bij de jachthaven van Breskens. Michelin beloonde hem 2,5 jaar na de opening met een ster en Gault&Millau benoemde Laurent tot Belofte van het Jaar 2015. Met zijn restaurant is Laurent aangesloten bij restaurantvereniging JRE. Het met één Michelinster bekroonde restaurant Spetters bevindt zich op de eerste verdieping van het pand aan de jachthaven in Breskens, adres Kaai 5. In zijn huidige vorm biedt het plaats aan vijftig personen. Vanuit het restaurant heb je een geweldig uitzicht over de jachthaven en de Westerschelde.

Toprestaurants als leerschool: De jonge ondernemer volgde zijn opleiding op Ter Groene Poorte in Brugge, waar hij de klassieke basis leerde. Hij ontwikkelde zich in de praktijk bij enkele gerenommeerde restaurants.

Frisse uitstraling: Het nieuwe jaar grijpt Laurent aan om zijn restaurant te restylen. Het vernieuwde Spetters heeft meer comfort en een frisse uitstraling, is meer eigentijds en gaat 56 zitplaatsen tellen.

De verbouwing vindt plaats in januari, in februari gaan de deuren weer open. Reserveringen kunnen worden gemaakt via de website www.restaurantspetters.nl. Via de Facebookpagina van Spetters kan de verbouwing worden gevolgd.

Franse bistro

Tijdens de periode van de verbouwing openen Laurent Smallegange en zijn team een pop-up bistro. ‘Chez Laurent’ (adres Kaai 6) komt op de begane grond onder zijn sterrestaurant en wordt een Franse bistro met 100 procent authentiek klassieke smaakvolle Franse gerechtjes. Chez Laurent is geopend van 6 januari tot en met 6 februari. www.restaurantspetters.nl

Voor meer informatie over de Franse pop-up bistro Chez Laurent kun je de Facebookpagina bekijken: https://www.facebook.com/popupchezlaurent/.