LILLET: al 150 jaar creatief met traditie

Maison Lillet blaast 150 kaarsjes uit …

Vanaf het moment dat Maison Lillet 150 jaar geleden het eerste aperitief op basis van wijn uit Bordeaux durfde te mengen, werd het startschot gegeven om voortaan creatief met traditie om te gaan. Maison Lillet ging namelijk de uitdaging aan om voor de allereerste keer wijnen uit de Bordeauxstreek te mengen met fruitinfusies.

Lillet wordt sinds 1872 gemaakt in Maison Lillet in Podensac, een klein dorpje ten zuiden van Bordeaux, dit volgens een geheim recept, maar met een traditionele Franse uitwerking. Ook vandaag nog wordt dit aperitief in Podensac bereid door een team van tien mensen en blijft het fijnproevers in België en de hele wereld bekoren.

Vandaag nodigt Lillet de horeca uit om creatief te zijn met tradities, het leven en… Cocktails! Met de veelzijdigheid van Lillet kan je alvast alle kanten uit. Het wordt gecombineerd met tonic, een klassieke combinatie. Lillet Tonic wordt gemaakt met natuurlijke ingrediënten zonder kleurstoffen en heeft een lager alcoholvolume en minder calorieën dan vergelijkbare longdrinks1. Het is gemakkelijk te maken naar eigen smaak in drie eenvoudige stappen. Eén deel Lillet, twee delen tonic en een smakelijke garnering. Je kan dus op heel veel verschillende wijzen Lillet drinken: de mogelijkheden zijn eindeloos! Van 1872 tot vandaag blijft Lillet creatief omgaan met tradities en nodigt iedereen uit om mee te genieten.

“L POUR ELLES”: LILLETS VERJAARDAG MET EEN DOEL

Santé! Om dit jaar haar 150ste verjaardag te vieren, heft Lillet het glas op vrouwen in de horeca met het format ‘L pour Elles’. Met deze erkenning wil Lillet het eenvoudiger maken om vrouwen te vinden en te steunen die aan het hoofd staan van hun horecazaak. In een wereld waar de horecasector ernstig is getroffen door de Covid-19 pandemie, en waar vrouwelijke vertegenwoordiging in gastvrijheid, reizen en vrije tijd slechts 25% bedraagt, hebben vrouwelijke baruitbaters alle hulp nodig die ze kunnen krijgen.

Lillet zet zich al anderhalve eeuw in voor vrouwen en via ‘L pour Elles’ eert en steunt ze wereldwijd alle vrouwen. Lillet pleit zo voor meer diversiteit in de horecasector. Lillet biedt alle horecazaken die ‘L pour Elles’ op hun kaart plaatsen een gratis online professional bartending training aan ter waarde van €450 om hun barbeheer en operationele vaardigheden te ontwikkelen.

Lillet steunt vrouwen die creatief omspringen met tradities door hun positie in de horecasector te bevestigen terwijl zij ondertussen ook in staat zijn om te genieten en zichzelf uitdrukken. Maar het is meer dan enkel een erkenning, want Lillet wil met ‘L pour Elles’ een herkenbaar symbool zijn en community van horecazaken creëren. Alle Lillet-liefhebbers zijn welkom om deel uit te maken van deze gemeenschap. Consumenten kunnen de ‘L pour Elles’-kaart raadplegen via lillet.com of via de QR-code die terug te vinden is op de verjaardagseditie van de flessen, waarop vrouwelijke baruitbaters te zien zijn.

Professional Bar Training (PBT) is de allereerste gecertificeerde en wereldwijd erkende kwalificatie voor de professionele baruitbater. Zo krijgen baruitbaters en barmanagers een passende beroepsopleiding aangeboden. PBT is gecertificeerd door OFQUAL en de Confederatie van Toerisme en Horeca. Dankzij deze online cursus en kwalificatie kan de baruitbater zich van de grote massa onderscheiden met kennis en vaardigheden. Meer zelfs, PBT toont duidelijk het carrièreverloop en vooruitgang in barmanagement en eindigt bij niveau 3 met het Nationaal Diploma in Professioneel Barmanagement.

Vrouwen in de horeca: De wereldwijde vertegenwoordiging van vrouwen in de horeca, reizen en vrije tijd (HTL) bedraagt 25%. – In België is slechts 38% van de managers in de hotel- en restaurantsector een vrouw, slechts 25% van de leidinggevende posities in de horeca wordt bezet door vrouwen. Vrouwen bezetten 23% van de bestuurszetels, slechts 1 van de 31 CEO-posities wordt bekleed door vrouwen.

Lillet, het Franse aperitief voor verfrissende, fruitige en bruisende longdrinks. Lillet is 15% natuurlijke vruchten en kinine infusies, 85% wijn uit de regio van Bordeaux.  Geniet van Lillet en Lillet Tonic in 3 eenvoudige stappen: 1 deel Lillet,  2 delen Tonic en een smakelijke garnering. Lillet wordt gemaakt met natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen of andere toevoegingen. Het is lager in alcoholvolume (ABV) en calorieën dan vergelijkbare longdrinks: Lillet Tonic 5,7% ABV, Apérol Spritz 10,5% ABV, Lillet Tonic Blanc 101 Kcal en Lillet Tonic Rosé 97 Kcal, Apérol Spritz 151 Kcal.

Met Moederdag in het achterhoofd steunt Lillet alle vrouwen die creatief omspringen met tradities. Mama in the picture plaatsen kan met de Lillet collectie , Lillet Blanc en Lillet Rosé, en met Lillet’s signature cocktails, Lillet Blanc tonic en Lillet RoséTonic. Lillet Blanc is ontstaan in 1887. Dé historische referentie van de Lillet-collectie: fris en fruitig met aroma’s van gekonfijte sinaasappelen, honing en exotisch fruit. Variatie kan o.m. met Lillet Vive, Lillet Pomelo, Lillet Peach of een Lillet Royal.  Lillet Rosé: ontstaan in 2011, de jongste telg van de Lillet-collectie is fris en licht zuur met subtiel enkele citrusnoten. De Lillet’s signature long drinks omvatten Lillet Blanc tonic: 1 deel Lillet Blanc, 2 delen Tonic, IJsblokjes, halve maan van sinaasappel en de Lillet Rosé Tonic: 1 deel Lillet Rosé, 2 delen Tonic, IJsblokjes, halve maan van pompelmoes en een takje tijm. Uitschieters zijn de zogeheten ‘winterse’ creaties zoals de Lillet Gourmand, 10cl Lillet blanc, 10cl troebel appelsap, 1 scheutje citrpensap, kaneelstokje en schijfje appel. Verwarm de ingrediënten zonder aan de kook te brengen, schenk ze in een hittebestendig glas en versier met kaneelstokje en schijfje appel.  Verrassen doe je met de hartverwarmende Lillet Noisette, 10 cl Lillet rosé, 4 cl kersensap, 4 cl passievrucht, scheutje citroensap. Verwarm de Lillet rosé zonder aan de kook te brengen en schenk in een hittebestendig glas. Versier met slagroom, een eenheid hazelnootsiropp en gemalen hazelnoten!

www.lillet.com – @lillet – Geniet met gezond verstand