Mateus rosé: 80 jaar jong

Een gedurfd nieuw concept, voor Portugal en voor de wereld ziet in 1942 het levenslicht.. Het Portugese bedrijf Sogrape en zijn oprichter Fernando Van Zeller Guedes, lanceerden een van ‘s werelds meest innovatieve wijnen. Zijn opvallende imago, unieke smaak en curieuze fles hebben hem wereldwijd bekendheid gebracht. De unieke en iconische fles (geïnspireerd op de veldflessen die in de Eerste Wereldoorlog door soldaten werden gebruikt) heeft bijgedragen tot het enorme succes van de wijn.

Dankzij de vasthoudendheid van Fernando van Zeller Guedes en zijn innovatieve marketingcampagnes groeide de verkoop jaar na jaar, in verschillende delen van de wereld. Het waren deze campagnes, waarvan sommige gebaseerd waren op partnerships met ambassadeurs en consuls in steden over de hele wereld, die ervoor zorgden dat Mateus de VS, Japan, Hong-Kong en Australië veroverde.

Van de entertainmentwereld tot de politiek, waren er verschillende beroemdheden die bezweken voor het succes en de kwaliteit van Mateus Rosé. Zo hielp Amalia Rodrigues, de Portugese fadozangeres Mateus Rosé promoten in de jaren zestig, in het Casa de Portugal in Londen. Mateus werd hierdoor eerst populair in het Verenigd Koninkrijk en kende een enorm succes in de Verenigde Staten. In de jaren vijftig werd het een echt wereldmerk. Tegen het einde van de jaren zeventig werd Sogrape verkocht in ongeveer 120 landen; Mateus was zelfs de meest gevraagde drank tijdens de top van de Organisatie voor Afrikaanse Eenheid, die plaatsvond in Lagos, Nigeria.

Het verhaal van Mateus is grotendeels het verhaal van Fernando van Zeller Guedes, de visionaire stichter van Sogrape, en de man die Mateus bedacht. Een man die zijn tijd ver vooruit was en de ambitie had om de beste wijnen van Portugal te maken en ze aan de wereld voor te stellen.

Na verloop van tijd werd het stokje doorgegeven aan zijn zoon Fernando Guedes, waardoor Sogrape een familiebedrijf bleef en uitgroeide tot de kracht die het vandaag is – een Groep met een aanwezigheid in alle werelddelen en meer dan 1.000 werknemers wereldwijd.

De wijnen:

Mateus Rosé 80 Year Edition

Om 80 jaar van onze geschiedenis te vieren, creëerden men een beperkte oplage van 3 flessen gelinkt aan een thema dat hen altijd heeft geïnspireerd en begeleid: muziek.

80 JAAR MATEUS Waarom muziek? Muziek en Mateus hebben veel gemeen. In de eerste plaats het aantal letters. Maar het gaat veel verder dan dat. Mateus heeft zich, net als muziek, altijd heruitgevonden, altijd generaties begeleid, altijd relaties opgebouwd. En bovenal, het heeft altijd mensen samengebracht. En wat men zegt over muziek, geldt ook voor de Mateus fles: de wereld zou niet zo leuk zijn zonder.

Dance Music : Het vertegenwoordigt de vrije geest, jeugd en lichtzinnigheid van degenen die gewoon van het moment willen genieten zonder aan iets anders te denken. Iedereen die urenlang heeft gedanst, weet wat dit betekent. Wie Mateus op een zonnige namiddag heeft gedronken, weet dat ook.

Fado : Het vertegenwoordigt de ziel. De cultuur. De traditie. Net als Mateus heeft ook de fado zichzelf opnieuw uitgevonden en gemoderniseerd, maar hij heeft nooit zijn belangrijkste ingrediënt verloren: de essentie. En net als Mateus, blijft de fadomuziek de naam van Portugal over de hele wereld uitdragen.

Rock : staat voor oneerbiedigheid, attitude en zelfs een beetje brutaliteit. Mateus is altijd een rock fan geweest. En rock is altijd een fan van Mateus geweest. Jimmy Hendrix dronk het. Ace Frehley dronk het. Elton John dronk het. Onrustige geesten, met sterke persoonlijkheden, die stukken hebben gemaakt die de tand des tijds hebben doorstaan. Net zoals zij hun fles hebben gemaakt.

Mateus Rosé Original

Fris en lichtjes pétillant, Mateus Rosé Original is één en al plezier en samenzijn. Het is uniek zonder voorbehoud. Een wijn om van te genieten met je favoriete mensen, dag na dag.

Smaaknotities : Mateus Rosé Original is een rosé met een zeer aantrekkelijke en heldere tint, een frisse en verleidelijke wijn met een fijn en intens bouquet en alle jovialiteit van jonge wijnen. In de mond, een evenwichtige en verleidelijke wijn, briljant aangevuld met een zachte en licht bruisende afdronk.

Mateus Rosé Original moet gekoeld worden geserveerd in een flute of in een tulpvormig rood wijnglas. Serveer bij voorkeur tussen 6ºC-8ºC. Voedingswaarde per 100ml: alcohol 8,7g – energetische waarde 71kcal|297kJ – suikers 1,5 g

COCKTAIL RECEPT: Mateus Frosé : 250mL Mateus Rosé Original – 50mL wilde bessen vruchtensap – 50mL wodka – 30g suiker – 3 aardbeien – IJs, ijs, en nog eens ijs Doe alle ingrediënten in een blender en mix. Garneer met limoenschil.

Perfecte combinaties ; Mateus Rosé Original gaat goed samen met: hartige, knapperige zeevruchten, Sushi, Sashimi & Bento Box, Stevige vlokkige vis, Salades, Pizza en gevuld pitabrood, Pasta, gegrilde, gebakken, gefrituurde groenten, Gevulde paprika’s, Internationale gerechten (pittig, rokerig, smaakvol), Burgers, sandwiches, wraps, Kazen (zout, halfhard/hard), Koude vlees- en kaasplankjes.

Mateus Medium Zoet Rosé

Medium Sweet is de perfecte keuze voor een gezellige avond. Dit is een lichte, makkelijke wijn met frisse zuren en een vleugje zoetheid, die op elk moment van de dag gedronken kan worden.

Mateus Sparkling Brut Rosé

Het is liefde op het eerste gezicht. Vanaf de eerste slok is er geen twijfel mogelijk dat dit een uitstekende mousserende wijn is. Natuurlijk fris, precies wat je nodig hebt om leuke momenten met vrienden, familie en collega’s op te fleuren.

Mateus Sparkling Brut Rosé heeft een prachtige, bleekroze kleur, met lichte zalmtinten. De overvloedige belletjes zijn uiterst fijn en de resulterende delicate mousse, aanhoudend. Verfijnd en fris met florale nuances, heeft deze wijn aangename aroma’s van appels, peren en frambozen en subtiele tonen van geroosterd brood die een samenspel aangaan met een frisse en levendige zuurgraad, wat zorgt voor een aromatische en delicate afdronk.

Serveren tussen 6ºC-8ºC. Voedingswaarde per 100ml: alcohol 9,9 g – energetische waarde 76kcal|320kJ – suikers 1,2 g

Perfecte combinaties: Mateus Sparkling Brut Rosé gaat goed samen met: Frisse zomerse , Perfecte brunch!, Zeevruchten, Hors d’oeuvre, canapés, Risotto’s, Stevige, vlokkige vis (rauw, gegrild), Groenten (gegrild, gebakken), Pasta, Gevogelte, Kazen (zacht, halfhard) en  Koud vlees & kaasplateaus

Mateus Mousserende Demi Sec Rosé

Een levendige mousserende wijn met uiterst fijne bubbels. Op vrolijk drinken! Kies voor Mateus Sparkling Demi Sec Rosé wanneer u zin heeft in iets anders voor een feest met vrienden.

Mateus Sparkling Demi Sec Rosé heeft een mooie, bleekroze kleur, met lichte zalmtinten. De overvloedige belletjes zijn uiterst fijn en de resulterende delicate mousse. Verfijnd en fris met florale nuances, aangename aroma’s van appels, peren en frambozen en subtiele tonen van geroosterd brood in samenspel met een frisse en levendige zuurgraad, wat zorgt voor een aromatische en delicate afdronk.

Serveren tussen 6ºC-8ºC. Voedingswaarde per 100 ml: alcohol 9,1 g – energetische waarde 86kcal|359kJ – suikers 4,5 g

Perfecte combinaties: Mateus Sparkling Demi Sec Rosé gaat goed samen met: Zomerse salades, Salades (hartig, zoet-sauer), Brunch (eieren, sandwiches), Pizza, flatbreads – Kaas (halfhard, zout), Fingerfood, canapés, Gevogelte, Gegrild, BBQ , pittig, pikant voedsel, Fruit & Marshmallows, Pannenkoeken en verse desserts.