Messe Dusseldorf: succesvolle herstart na lockdown: Prowein 2021

De huidige COVID-19 hygiëne- en veiligheidsbepalingen vereisen dat ProWein één keer met twee tot vijf dagen wordt verlengd – in concreto van vrijdag 19 maart tot en met dinsdag 23 maart 2021. Deze verlengde looptijd garandeert de naleving van een van de belangrijkste veiligheidseisen en maakt het mogelijk om de exposanten- en bezoekersstromen op ‘s werelds meest relevante en grootste beurs voor wijnen en gedistilleerde dranken op een verantwoorde manier te beheren. Volgend jaar zullen maximaal 10.000 bezoekers per dag toegang hebben tot ProWein.

“Met CARAVAN SALON, de toonaangevende internationale caravanningbeurs die begin september werd gehouden, hebben we bewezen hoe belangrijk en tegelijkertijd succesvol beurzen zijn, zelfs in Corona-tijden”, zegt Erhard Wienkamp, Managing Director Operative Trade Fair Business van de Messe Düsseldorf, en voegt eraan toe: “Het was de eerste vakbeurs in heel Duitsland na de lockdown die een belangrijke stap in de richting van de normaliteit in het bedrijfsleven bewees. De daar verworven knowhow kan nu ten volle worden benut ten behoeve van de internationale wijn- en gedistilleerde dranksector van ProWein – in het belang van onze klanten, exposanten en bezoekers. Zelfs onder de nieuwe omstandigheden kunnen er zeer goede economische resultaten worden bereikt”.

PROTaction Campaign: Hygiëneconcept op maat

Onder de noemer PROTaction Messe heeft Düsseldorf een volwaardig hygiëne- en veiligheidsconcept ontwikkeld. Naast het kanaliseren van de bezoekersstromen is de ruggengraat hier het naleven van de regels voor afstand, hygiëne en gezichtsmaskers. Tijdens ProWein zullen zoals op CARAVAN SALON medewerkers van de beurs, de zogenaamde PROTaction Guides, de hallen rondgeleiden en de naleving van de bepalingen controleren. De controle van de bezoekers kan worden gegarandeerd door hun aantal te beperken tot maximaal 10.000 per dag; dit wordt in de praktijk gebracht door gepersonaliseerde online 1-daagse tickets. Een andere beproefde maatregel van CARAVAN SALON was de 100% registratie van alle exposanten incl. standbouwpersoneel en zal daarom als kernelement van het PROTaction Concept bij ProWein worden geïmplementeerd.

Voor ProWein specifieke details – zoals de Corona-conforme organisatie van proeverijen – hebben we geattesteerde oplossingen bij de hand. Exposanten, medewerkers, standbouwers en bezoekers kunnen op de ProWein website regelmatig bijgewerkte antwoorden vinden op vragen over hygiënemaatregelen. De PROTaction-campagne van de Messe Düsseldorf informeert exposanten en bezoekers uitvoerig over de maatregelen op ProWein-PROTaction.