Mission Massala

LANCEERT EIGEN RUM: FIREWATER … én brengt hun eigen bier ‘Uma’ uit

 

Mission Masala did it! Het hippe Indische restaurant lanceert hun eigen rum: Firewater. Een karaktervolle rum gemaakt met de fijnste Caraïbische rum, blended en geperfectioneerd in België. Deze nieuwe rum wordt gelanceerd in twee smaken: House Blend, een donkere rum blend, en Pineapple. Firewater is te vinden bij alle Mission Masala restaurants, gespecialiseerde retailers, en via de webshop. Voor echte boozelovers blijft het goede nieuws vloeien, want Mission Masala brengt ook hun eigen bier uit, genaamd “Uma”.

FIREWATER HOUSE BLEND & FIREWATER PINEAPPLE RUM

Het Indische soulfoodrestaurant veroverde in een mum van tijd de harten van alle foodies met hun urban Indische keuken en onmisbare cocktails. Wie wilde genieten van Mission Masala’s cocktailmixen moest een bezoekje brengen aan het restaurant, maar met Firewater wordt het ook thuis volop genieten van een heerlijke Mission Masala cocktail.  Firewater komt niet in één, maar meteen in twee smaken: House Blend en Pineapple.

Mission Masala’s House Blend is een gebalanceerde melange van de beste rum uit Jamaica en Barbados en zit boordevol aroma’s. Het is het perfecte aperitief tijdens een relaxte zomeravond. De House Blend is heerlijk on the rocks of als basis voor cocktails. De Pineapple Rum bekoort met exotische smaken, en is net zoals de House Blend een mix van de beste Caraïbische rums, en bevat natuurlijke ananasextracten. Firewater Pineapple Rum is een heerlijke zachte rum, om aan te sippen als pousse-café, on the rocks, of als smaakmaker in je favoriete cocktail. Reken er maar op: deze twee rums zetten harten in vuur en vlam met een hemelse match van soulful Mission Masala smaken in combinatie met rum uit West-Indië.

UMA BIER: EEN WITTE NEIPA GENOEMD NAAR LIL’ MASALA

Waar Mission Masala’s Firewater het vuur aanwakkert (letterlijk), blust Mission Masala’s eigen huisbier, Uma, de vlammen. Een witte NEIPA (New England Indian Pale Ale) met een frisse scherpte, spiced met hun favoriete ingrediënt: tamarinde. Het nieuwe bier is gemaakt van tropische hop, én ligt licht op de maag. Uma past perfect bij Mission Masala’s kleurrijke soulfood en biedt ook nog eens heerlijke verfrissing aan.

Uma kwam er nadat een groot Indisch biermerk het design van hun bierflesjes moderniseerde. Mission Masala miste de oldskool Indische vibes van de oude flesjes, en besloot om hun eigen bier, vol authentieke elementen, te lanceren. Uma is een ode aan India én vooral aan hun dochtertje, Uma, naar wie het bier vernoemd is. Uma is enkel verkrijgbaar in Mission Masala restaurants.

COCKTAILS

Mission Masala’s rum en Uma zijn een match made in heaven met Mission Masala’s Indische gerechten. Niet enkel de rum, maar ook Uma wordt gebruikt in Mission Masala cocktails.  Hun originele cocktails zitten vol met huisgemaakte siropen, mixen en infusies. Alles Mission Masala is made from scratch.

Tiki Uma is een cocktail met Tiki spiced rum, gin, ananas-, limoen- en gembersap, en UMA bier. PalUma combineert tequila, pompelmoes, limoen, agavesiroop en UMA in een frisse cocktail.

Indian lovestory

Het verhaal van Pavan en Tim, en dus ook van Mission Masala, begon bijna 17 jaar geleden, toen de twee elkaar leerden kennen op Laundry Day. De vonk sloeg over, en ze trouwden 9 jaar geleden volledig volgens de Sikh traditie.

Dat de twee mekaar vonden, mag dan wel toeval geweest zijn, een match made in heaven was het zeker. Pavan werd geboren in Londen, waar ze opgroeide met haar Noord-Indische ouders. Van kleins af aan stond ze naast haar moeder in de keuken. Ze gaf er haar ogen de kost en al snel leerde ze de geheimen van de Indische keuken kennen. Dertien jaar geleden kwam ze naar België, waar ze Tim leerde kennen. Tim stond mee aan de wieg van de Barrio Cantina foodtruckfestivals, is al 20 jaar dj als Timaxx en Turntable Dubbers en heeft een grondige verslaving aan spicy food.

Mission Masala veroverde in het verleden al de harten van foodies. Ze maakten eerst furore met hun foodtrucks, Mission Masala en Bombay BBQ, op verschillende festivals zoals Pukkelpop, Couleur Café,  Paradise City, en Best Kept Secret. In 2018 waagden Tim en Pavan de stap naar een vaste stek in Antwerpen, én na een succesvol eerste restaurant openden ze een nieuwe Mission Masala in Gent.

Mission Masala werd in 2014 als foodtruck opgericht door Tim en Pavan. Ze openden na een aantal jaren van een succesvolle foodtruck, in 2018 hun eerste fysieke locatie in Antwerpen. In 2020 verwelkomde Gent hun tweede restaurant en startten ze een ghost kitchen concept in Antwerpen, genaamd Curry Club. Vanaf het najaar 2022 opent Mission Masala een derde locatie gevestigd aan Flagey in Brussel.

PRAKTISCH

Fire Water wordt gebruikt in de nieuwe cocktails bij Mission Masala, maar je kan deze rum ook per fles kopen in de Mission Massala vestigingen in Antwerpen en Gent, bij een selectie gespecialiseerde retailers en via de Mission Masala webshop: https://missionmasala.be/rum/. UMA is enkel te verkrijgen voor consumptie bij de Mission Masala restaurants.

www.missionmasala.be

MISSION MASALA ANTWERPEN – Dendermondestraat 68 – 2018 Antwerpen – Openingsuren: dinsdag tem zaterdag – 18u-22u

MISSION MASALA GENT: Bij Sint-Jacobs 19 – 9000 Gent – Openingsuren: 7/7 – 18u-22u

CURRY CLUB ANTWERPEN – 7/7 – 17u-21u – @mission_masala_curry_club – (delivery & takeaway service only)