Moldavië : Et Cetera guesthouse 12/15

Inpikkend op de regionale mogelijkheden, de leuke natuurlijke omgeving met de valleien van de Liman en Dnjestrivier en de Zwarte zee, plandde de familie Luchianov bij de uitbouw van hun wijnhuis ook de bouw van een guesthouse.

Een complex waar de familie zelf een deel bewoond hoewel er nog 6 gastenkamers beschikbaar zijn. De kamers hebben een king size bed dat makkelijk in twee aparte units kan worden gesplitst. De hoge ramen zorgen voor een forse instroom van daglicht maar bieden terzelfdertijd een prachtig uitzicht op de omgeving. De kamers bieden alle modern comfort zoals tv, gratis wifi, airco en badkamer met de traditionele amanities. De kamerprijs met inbegrip van het ontbijt varieert van 1100 tot 1300 mdl, 55 tot 65 €, in het laagseizoen ( oktober tot april) en 1400 tot 1800 mdl, 70 tot 90 € , tijdens het hoogseizoen van mei tot september.

In de kamerprijs is eveneens het gebruik van het zwembad inbegrepen. Bij de aanleg werd eveneens een landingsbaan voor kleine vliegtuigen uitgebouwd. Alexandru is ook een verwoed piloot en wil zo snel mogelijk in de reeds aanwezige hangar een éénmotorig toestel onderbrengen waarmee men de streek kan verkennen. Hij wil eveneens gasten naar naburige grotere luchthavens vervoeren zodat het oenotoerisme volop kan worden ontwikkeld.

Het restaurant staat ter beschikking voor het ontbijt, lunch en avondmaal. Voor de lunch en diner hebben de gasten de beschikking over een ruime kaart die hoofdzakelijk regionale specialiteiten in het daglicht stelt.

In hun uitbouw van het oenotoerisme hebben de broers ook een segment bike & wine voorzien. Het is de bedoeling om met het plattelandstoerisme en de regionale wijnbouw in te spelen op grotere programma’s dit met de hulp van een gespecialiseerde Poolse onderneming.

Et Cetera winery beschikt over 12 huurfietsen die de gasten de mogelijkheid bieden om de pracht van de Moldavische valleien en wijngaarden te ontdekken. Een aantal routes en trips werden uitgewerkt maar in samenspraak met de gasten kunnen ook andere actieve projecten worden uitgetekend.

Gewoonweg een ideale gelegenheid om de onontgonnen bronnen van het plattelandstoerisme in de regio en gans Moldavië te leren kennen en te combineren met ontmoetingen met de lokale bevolking en cultuur.