Nieuw: vergeten nobele stukken van Belgisch varkensvlees exclusief bij Carrefour

Het gamma ‘Butcher’s choice’, een primeur voor België – Vier vergeten stukken van premium kwaliteit – Drie versnijdingen van varkensvlees zoals vroeger, exclusief bij Carrefour – Carrefour promoot de consumptie van Belgisch vlees en steunt de Belgische landbouwers

« Butcher’s choice » is een nieuw gamma met vier referenties van Belgisch varkensvlees van premium kwaliteit.  Het gaat hier niet over een nieuw varkensras maar over versnijdingen die in de loop der tijden in de vergeethoek zijn geraakt. Carrefour zet ze terug in de bloemetjes.  De varkenswangetjes, die al lang beschikbaar waren, worden aan het gamma toegevoegd.

Als je het over “nobele” stukken hebt, denk je niet meteen aan varkensvlees. Behalve bij Carrefour! Met ‘Butcher’s choice’ stelt Carrefour aan haar klanten voor om de smaak van vergeten stukken varkensvlees opnieuw te ontdekken. Hiervoor worden de bestaande stukken gebruikt, maar worden ze versneden zoals de beenhouwers dit vroeger deden om het beste te behouden.

Dit zijn de drie nieuwe versnijdingen:

– Pelé royal : Een magere spier ter hoogte van de schouder. Dit stukje vlees is te vergelijken met een varkenshaasje maar heeft toch een intensere smaak (22,99€/kg).

– Pluma : Een spier aan het uiteinde van de rug. Bij de kenners gewaardeerd om zijn malse en zachte structuur. Heeft een beetje de vorm van een pluim, vandaar de naam (19,99€/kg).

– Secreto : Komt uit een spier ter hoogte van de schouder. Dit stukje vlees zit als het ware verborgen en is technisch moeilijk te verwijderen (vandaar de Spaanse benaming “Secreto”). Ongetwijfeld een van de lekkerste stukjes varkensvlees! Ideaal op de grill (16,99€/kg).

De varkenswangetjes die je al in de winkels vindt, vullen dit premium assortiment aan (12,00€/kg).

Het gamma van Belgisch varkensvlees ‘Butcher’s choice’ omvat uiteindelijk 4 referenties, die vanaf nu beschikbaar zijn in alle Hypermarkten Carrefour en Carrefour Market.

Carrefour steunt de Belgische landbouwers

Door ons varkensvlees te herwaarderen, toont Carrefour opnieuw haar wil om de Belgische landbouw te ondersteunen. Ter herinnering, Carrefour steunt de Belgische varkensveehouders via een aanvullende bijdrage van € 0.15 per kilo aangekocht vlees, door dit nieuwe gamma « Butcher’s choice » en door haar engagementen van haar Kwaliteitsketen Carrefour.

Carrefour bekleedt een unieke positie in België dankzij zijn uiteenlopende winkelformats, zijn aanbod en de 11.500 gemotiveerde mannen en vrouwen die klaarstaan om de klant te helpen en hem te bieden wat hij nodig heeft om evenwichtig en aangenaam te leven.

Met 45 Carrefour Hypermarkten, meer dan 430 Markets, een tiental Easy’s, ongeveer 280 Express-winkels, bijna 40 Carrefour Drives en meer dan 50 ophaalpunten in winkels is Carrefour België de eerste en enige winkelketen die de klant in elke levens- en consumptiefase helpt.

Dankzij de lokale verankering in bijna elke gemeente en een uniek aanbod van 10.000 lokale en meer dan 2.200 Bio & Welzijnsproducten is Carrefour België de partner van het dagelijkse leven. Daarom doen dagelijks 650.000 klanten en jaarlijks zo’n 80% van de gezinnen in België hun inkopen bij Carrefour.

Carrefour België maakt deel uit van de Groupe Carrefour, de grootste voedingsretailer ter wereld met 380.000 medewerkers. De groep is met meer dan 12.200 winkels aanwezig in 35 landen en realiseerde in 2015 met zijn winkels een omzet van 76,95 miljard euro.