Culinaire website 15gram.be lanceert foodbox

Ruim 1 jaar na de lancering van het kookplatform 15gram.be, start het merk met de verkoop en thuisbezorging van foodboxen in Vlaanderen en Brussel. Daarmee willen ze een antwoord geven op de stijgende vraag naar gezonde, originele en huisgemaakte maaltijden. De focus ligt op gemakkelijke, gezonde gerechten met voornamelijk Belgische en seizoensgebonden ingrediënten.

Bezieler van het project Willy Faes vertelt: “15gram.be is tot nu toe een interessant leerproject geweest. We merken dat mensen dagelijks op zoek zijn naar haalbare, snelle en gezonde gerechten. Na een drukke dag doet een huisgemaakt dampend bord comfort food zo’n deugd, maar het is niet gemakkelijk om dat allemaal georganiseerd te krijgen. Menuplanning, boodschappenlijstjes, inkopen doen,… Je moet er maar tijd voor vinden! Dat minder leuke en tijdrovende gedeelte willen wij nu faciliteren en de focus leggen op wat echt plezant is: zelf koken en het genieten van een versbereide maaltijd achteraf.”

15gram is niet de eerste om een foodbox op de markt te brengen, maar wil zich wel onderscheiden door een paar belangrijke exclusiviteiten.

15gram Foodbox biedt keuze

Wekelijks stelt 15gram 8 nieuwe gerechten voor, waaruit je er drie kan selecteren voor jouw foodbox. Ze gaan je niet vertellen wat een familie moet eten, of wat nu net een ‘classic’ foodbox is. Kies gewoon zelf waar je zin in hebt en laat vooral links liggen wat je niet lust.

Je wordt wél geholpen in je keuze, aan de hand van enkele handige icoontjes. Deze labels duiden aan of een recept klaar is in minder dan 25 minuten (Quick & Easy), vegetarisch, One Pot, een Belgische klassieker of gezonde keuze.

Met Goed Gevoel

En die gezonde keuze, die wordt gemaakt samen met de redactie van het magazine Goed Gevoel. Wekelijks kan er gekozen worden uit 3 gerechten met Goed Gevoel label. Deze gerechten bevatten maximaal 600 calorieën per persoon en de focus ligt op véél groenten.

1, 2, 3… klaar!

Zoals eerder vermeld, staat gemak voorop. De foodbox wordt op maandag in een zelfgekozen tijdsslot aan huis geleverd. De maaltijden zitten handig apart verpakt in doosjes die je bij levering meteen in de koelkast kan schuiven. Klaar om te koken? Doosje uit de koelkast, alle juist geportioneerde ingrediënten voor je en koken maar.

Topkwaliteit

15gram kan bogen op jarenlange ervaring in het bedenken en fotograferen van recepten. Er is de voorbije maanden hard gewerkt om haalbare, gezonde en vooral lekkere gerechten te ontwikkelen. Alle gerechten worden in huis getest, gefotografeerd en opnieuw getest.

De meegeleverde ingrediënten zijn van topkwaliteit en kraakvers: De groenten komen rechtstreeks van de Antwerpse Vroegmarkt. De vis, enkel van duurzame visvangst, wordt op de dag van levering gefileerd, geportioneerd en verpakt. Het kwaliteitsvlees komt van Belgische leveranciers en wordt geleverd in hygiënische vacuümverpakkingen, waardoor het ook veel langer bewaart. Op de meegeleverde receptenkaarten vind je informatie over de producten en welke gerechten je best eerst klaarmaakt.

15gram Foodbox praktisch: 1 box, 3 maaltijden – 8 gerechten waar je er 3 uit kan kiezen – Box voor 2 personen (€49) en voor 4 personen (€69) – Bestellen op 15gram.be/foodbox voor donderdagmiddag 12 u.- Wekelijks, tweewekelijks of éénmalig thuis geleverd op maandag tussen 13u – 18u of 18u – 22u – beschikbaar sinds donderdag 9 maart

Over 15gram.be

Een kookplatform met 2000 duidelijk uitgeschreven recepten, die steeds met een knappe foto ondersteund worden. De website groepeert ook recepten rond bepaalde thema’s en zorgt voor inspirerende ‘Keukenpraat’. ‘15 gram’ verwijst als een metafoor naar het gewicht dat een eetlepel meestal inhoudt.