Nieuwe alcoholvrije Gordon’s 0.0%

Geniet van elk moment met 3x verrassende mocktails die de week inluiden

Waarom wachten tot de vrijdagmiddag, als we het begin van de week goed kunnen inzetten met een gezellige apero time? Wie geen moment ongevierd wil laten, en op zoek is naar een alcoholvrij alternatief, hoeft met Gordon’s 0.0% niet in te leveren op smaak en ervaring. Samen met food creative Louise De Brabandere bedacht Gordon’s 3 zomerse mocktails die elk moment van de week apero-proof maken. Ontdek hieronder jouw favoriet: Strawberry Sour, Summer Peach Pitcher en The Perfect Serve. Bye bye Monday blues!

“STRAWBERRY SOUR”

Ingrediënten voor 1 mocktail: 50 ml Gordon’s 0.0% – 30 ml limoensap  – 1 eiwit – 30 ml aardbeiensiroop – 3 ijsblokjes

Voor de aardbeiensiroop: 100 g suiker – 120 ml water – 150 g aardbeien, in stukjes – ½ tl zwarte peper

Bereiding : Meng suiker, water, aardbeien en zwarte peper in een kleine steelpan. Verhit langzaam op een zacht vuur en laat een kwartiertje pruttelen. Zeef de siroop en laat volledig afkoelen. Doe de Gordon’s 0.0% samen met het limoensap, het eiwit, 30 ml aardbeiensiroop en ijsblokjes in een shaker. Shake gedurende 30 seconden en giet de cocktail in een coupe glas.

“SUMMER PEACH PITCHER”

Ingrediënten voor een grote kan : 60 g suiker – 75 ml water – 5 rijpe nectarines, ontpit en in partjes (of kant-en-klaar sap van nectarines of perziken)   – 80 ml citroensap – Ijsblokken – 150 ml Gordon’s 0.0% – 600 ml spuitwater – Enkele takjes tijm

Bereiding : Meng suiker en water in een kleine steelpan en verwarm gedurende 2 minuten op een laag vuur, tot de suiker volledig opgelost is. Laat vervolgens volledig afkoelen. Blend 4 van de 5 nectarines samen met de suikersiroop, het citroensap en de Gordon’s 0.0% glad. Giet het mengsel in een grote kan, voor 1/3 gevuld met ijsblokken, en meng er het spuitwater, de takjes tijm en de overgebleven in partjes gesneden nectarine door.

“THE PERFECT SERVE”

Ingrediënten voor 1 mocktail : 50 ml Gordon’s 0.0% – 150 ml tonic – Schijfje citroen – Ijsblokjes

Bereiding: Vul een glas met ijsblokjes. Voeg 50 ml Gordon’s 0.0% toe. Schenk er 150 ml tonic bij. Werk af met een schijfje citroen.

Geniet, maar drink met mate. Bezoek Diageo’s wereldwijde bron voor verantwoord drinken, www.DRINKiQ.com, voor informatie, initiatieven en manieren om best practices te delen.

Een aloude Britse favoriet: Gordon’s gin werd 250 jaar geleden gelanceerd toen Alexander Gordon een kleine distilleerderij in Londen opende en aan de slag ging met het creëren van het recept voor een briljant smakende gin van hoge kwaliteit. De kenmerkende jeneverbessmaak is sindsdien bepalend geworden voor de smaak van de klassieke G&T. Vandaag de dag is Gordon’s gin ‘s werelds bestverkochte internationale gin en heeft het sinds 1925 vier Royal Warrants gekregen. Kwaliteit staat centraal in het merk. Gordon’s betrekt zijn planten daar waar de natuur ze het best maakt; hun jeneverbes, koriander, engelwortel en zoethout komen van over de hele wereld en ondergaan het meest nauwgezette selectieproces.