World Martini Day

Vier World Martini Day met The Perfect Martini van No.3 Gin

 

Klink op World Martini Day met de perfecte martini. Op 18 juni is het World Martini Day. Iedere derde zaterdag van juni wordt de klassieker der klassiekers van de cocktails, de martini, in de spotlight gezet. Hef samen met ons het martiniglas om te toosten op de elegante combinatie van gin en vermout. No.3 Gin verklapt het geheim achter de perfecte martini. Leer zelf hoe je de heerlijke cocktail thuis maakt of hoe je deze klassieker foutloos in de bar bestelt.

De kunst van perfectie

Cheers to World Martini Day! Maar hoe vier je dat juist? Makkelijk! Geniet thuis of in een bar van een lekkere martini, leg dit verwenmoment vast op je socials en gebruik de hashtag #WorldMartiniDay. No.3 Gin leert je in enkele simpele stappen hoe je thuis de perfecte martini op tafel tovert, of hoe je foutloos je nieuwe favoriete cocktail in de bar bestelt.

Voor de thuisgenieter

Maak thuis The Perfect Martini

De Martini, een elegante klassieker en koning van de cocktails die je op verschillende manieren kan drinken: dry, dirty or wet. Geniet van een geraffineerd evenwicht van eenvoud en verwennerij. Volgens de International Bartenders Association heeft de perfecte martini een 6:1 gin:droge vermout verhouding.

Ingrediënten: 60 ml No.3 London Dry Gin – 10 ml droge vermout – 1 citroen of olijf

Bereidingswijze: Haal een fles No.3 gin uit de vriezer en giet 60 ml in een mengglas. Voeg 10 ml droge vermout en veel ijs toe. Roer tot het drankje verdund is. Giet in een gekoeld martiniglas. Garneer met een schijfje citroen of een bescheiden olijf. Aan jou de keuze.

Volg je graag een masterclass om op zoek te gaan naar de perfecte martini en bij te leren over de geschiedenis van cocktails? Dat kan gratis op No. 3 Gin Masterclass – World Martini Day®

Voor de barhopper

Let’s talk martini’s

Als je iets van martini’s kent, weet je dat er verschillende bereidingswijzen bestaan. Het is belangrijk om te weten wat je wilt. Val niet door de mand als newbie op World Martini Day en bestel meteen het drankje van je dromen. Onderstaande begrippen helpen je op weg.

  • Dry martini: een klassieke martini met minder vermout, wat de cocktail een minder zoete smaak geeft. Bestel je je martini extra of bone dry, dan voegt de barman maar 2 druppels vermout toe.
  • Wet martini: een klassieke martini met meer vermout, wat de cocktail een zoetere smaak geeft.
  • Dirty martini: een klassieke martini, maar dan met een scheutje olijfsap. Dit geeft de cocktail een troebele kleur, vandaar de naam ‘dirty’ martini.
  • Stirred: de martini wordt over ijs gegoten en geroerd, zodat de cocktail zo puur mogelijk blijft.
  • Shaken: de martini gaat in de shaker met voldoende ijsblokken om de cocktail ijskoud te serveren.
  • Olijf, twist of Gibson: de garnituur geeft de final touch aan je martini. Een olijf geeft je cocktail een zoute smaak, terwijl een twist van citroen voor een citrustoets zorgt. Bestel je een Gibson martini, dan komt je martini gegarneerd met een paar zilveruitjes op een spiesje. Dit geeft je cocktail een subtiele, aardse smaak.

Wist je dat…

… Winston Churchill zijn martini’s bone dry dronk? Als je in de bar een Churchill Martini bestelt, krijg je een ijskoud glas gin voorgeschoteld.

Ben je er klaar voor? Trek je mooiste partyoutfit aan, ga naar je favoriete bar en bestel de perfecte martini met zelfvertrouwen. Happy World Martini Day!

No.3 London Dry Gin is te koop in de betere supermarkt en drankenhandel. Adviesprijs: tussen de €35 à €40.