Proost op een limoncello Lente

21.03.2020 Lente! Het aftellen is begonnen, onze warme woonkamer kan bíjna ingeruild worden voor een zonovergoten terras. Met een heerlijke Limoncello Spritz in de hand zijn we die gure regendagen zó vergeten. Wedden?

Nieuw bij Oil & Vinegar! Limoncello Vinegar

Bij het proeven van deze Limoncello Azijn waan je je spontaan op een terras aan de Amalfikust. Net als de bekende Italiaanse citroenlikeur smaakt deze azijn zoet, een beetje bitter, romig en aromatisch. En dat zonder toegevoegde suikers!

Limoncello Azijn smaakt geweldig bij gegrilde vis, geroosterd vlees en (fruit)salades. In dressings combineert hij uitstekend met Rozamarijnolijfolie. Maar ook bij roomijs of pannacotta is deze Limoncello azijn de perfecte smaakmaker. Limoncello Azijn (250 ml) – € 9,95

RECEPT : Limoncello Vinegar Spritz

Wat het weer ook is buitenshuis, met dit bruisend zomers drankje waan je je meteen onder de Italiaanse zon. Het enige wat je nodig hebt, is prosecco, limoncello vinegar, bruiswater én…dorst. Saluti!

Ingrediënten: 120 ml. Prosecco | 80 ml Limoncello-azijn | 40 ml Bruiswater | 2 schijfjes citroen |1 takje munt

Zo maak je het! Snijd een citroen door de helft en snijd daar twee schijfjes van af. Vul vervolgens een groot glas met ijs. Giet daar de prosecco in samen met de limoncello-azijn en het bruiswater. Werk af met de schijfjes citroen en munt.

Nieuw!

Pesto al Limone: Fantastische, frisse pesto met basilicum, extra vierge olijfolie en stukjes geraspte citroenschil. Heerlijk bij vis en in tomatensalades. Pesto al Limone (135 gr) – € 6,95

Ook lekker: in de pasta, bijvoorbeeld met Bonsecco olijfolie, als vulling voor ravioli, op een sandwich, bijvoorbeeld met kip of carpaccio