Restaurant Chez Daniel – Diegem

Het restaurant van het Parker hotel Brussels in Diegem geniet alvast van een gezellige, cosy lobby waarbij de gasten zich onmiddellijk opgenomen voelen in een huiselijke sfeer. De nieuwe uitbaters van het hotel hebben dit specifiek kenmerk van de vroegere exploitaties overgenomen, het hotel vormt op dit vlak trouwens sinds de allereerste opening van de deuren een buitenbeentje en wijkt volledig af van de te kille cultuur en onpersoonlijke benadering die in nagenoeg alle airporthotels gemeengoed werd.

Een uitzonderlijk en leuk aanbod van het Parker hotel is het concept ‘Park, Sleep & Fly arrangement: inclusief maximum 14 dagen de auto op de afgesloten hotel parking laten staan en shuttle service naar en van de luchthaven.

Restaurant Daniel, verwijzend naar chef Daniel Bosmans, heeft een dubbel gelaat. ’s Middag vindt men een onderkomen in de warm aangeklede bar die dan tot sfeervol restaurant wordt omgetoverd. Warme overgordijnen, gezellige tafeltjes opgevrolijkt door leuke bloempje en zebrazetels brengen sfeer en animo. ’s Avonds moet men terecht in de grote zaal die evenzeer leuk werd aangekleed, maar de grote open ruimte kan moeilijk wedijveren met het cosy, kleinschalige interieur. De buitenmuren van de grote zaal krijgen een identieke fuchsia tint mee net als de bar, terwijl de tafels op dezelfde manier worden gedekt. Een ander deel van de zaal krijgt gesteven witte tafelkleden mee terwijl de stoelen hier eveneens met stijlvolle kleden worden overtrokken.

Ongeacht de locatie zorgt Daniel voor een ruime kaart waarbij hij aandacht besteedt aan de klassieke bereidingen. Een vleugje hedendaagse cultuur, trendy garnituur en decoratieve presentaties brengen luxe en afwisseling. Anderzijds krijgen een aantal gerechten een Belgisch vlaggetje mee, met deze gerechten legt de chef het accent op lokale producten waardoor de ecologische voetafdruk kan worden beperkt, en geeft hij deze producten de aandacht die ze verdienen. Al te vaak is men aldus Daniel van mening dat topgastronomie enkel mogelijk is met ronkende benamingen uit verre oorden. Niets is evenwel minder waar, tal van Belgische ingrediënten kunnen probleemloos wedijveren met deze overprezen smaakmakers, meer dan eens bezitten ze bovendien smaakassociaties die in de andere producten verloren gingen. Bovendien bieden ze naast de ecologische voordelen ook de terechte waardering voor het werk van de Belgische telers en zorgen ze voor een succulent smaakpalet van smaken en aroma’s.

Bij onze proeverij werd bij het aperitief een pittige gazpacho met garnalen en een leuk hapje van ganzenlever, getooid met crest en veenbessen gepresenteerd. Het voorgerecht werd een ravioli met kreeft, badend in een romige saus met truffelolie en getooid met mosseltjes en crest. Wij opteerden voor een carpaccio van rund die een mooi garnituur van zongedroogde tomaten, parmezaan, rucola en pittige toets van balsamico meekreeg.

Als hoofdgerecht kozen we voor een suprême van pintadeau met muscatdruif, venkel, groene asperges en geparfumeerd met citronelle. Als extra garnituur een fijne linguine met mange tout, erwtjes en boontjes. Onze magret van eend kreeg een mooi sinaasappelsausje mee met garnituur van preischeuten, wortel en mais, aangevuld met pommes amandines. Leuk om weten is het feit dat restaurant Chez Daniel een aantal wijnen in 0.5l presenteert en eveneens een selectie wijnen per glas serveert.

Chez Daniel – c/ Hotel Parker hotel – Besselveldstraat 15 -1831 Diegem

www.parkerhotelbrusselsairport.com

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  2 minutes

gezellige, sfeervolle bar omgetoverd tot restaurant

chef legt nadruk op regionale en Belgische producten

leuk wijnassortiment