Restaurant La Fabrik – Perpignan

Hartje Perpignan met zicht op het park en de rivier Têt, symboliseert dit restaurant de moderne culinaire benaderingen. Een restaurant in hart en nieren, een wijnbar, een tapasbar, en voor de gelegenheid ook meerder keren per jaar een mini-concertzaal.

La Fabrik ontstond tijdens een zomerse grillade in 2013, Jérémy Castex, voormalig speler van de USAP, de lokale rugbyclub van Perpignan en fijnproever speelde al langer met de idee om een eigen en eigentijds restaurant te openen. Tijdens deze grillade ontmoette hij Mickael Chouaib die meer dan 15 jaar ervaring had in de horecasector, ontmoeting die de fundering vormde voor het nieuwe restaurant.

Het duo wist ook barman Giuseppe Aliano en chef Mickaël Moulard warm te maken voor hun project en ze gingen gezamenlijk brainstormen. Hun nieuwe restaurant moest een onderkomen vinden in een look-alike industrieel kader, grote(re) gastentafels aanbieden naast kleine, intieme hoekjes. Na enig zoeken werd een geschikt pand gevonden, dat, getooid met moderne kunstwerken die tijdens diverse reizen werd ontdekt, maar ook na nagenoeg een jaar werken, voor het publiek in de zomer 2014 kon worden geopend.

Een leuk terrasje heet de bezoekers welkom vooraleer ze in de grote bar terechtkomen. Verder naar achteren drie leuke lokalen met eigen identiteit en sfeer met duidelijke industriële accenten. Hier geen gesteven tafelkleden maar ruwe houten tafels en dito stoelen die een prachtige afwisseling vormen met de moderne muurdecoraties. Sfeervol en gezellig, mogelijk ietsje luidruchtig, maar een restaurant met een duidelijke ziel en roeping.

De initiatiefnemers hebben hun team verruimd met een aantal vriendelijke en professionele medewerkers die de klanten met raad en daad bijstaan. Op de kaart een aantal leuke tapas met smaak en aroma’s verrijkt , suggesties die men kan opvrolijken met leuke wijnen en originele en inventieve cocktails. Op de kaart o.m. Salvador, Denise, Henriette, Napoleon, Jean, … een serie voornamen die verwijzen naar Franse historische personages maar ook namen van medewerkers en lukraak gekozen voornamen. Tapas die gewoonweg regionale creaties in het daglicht stellen. De vis- en vleesbereidingen behoren tot de dagsuggesties gezien chef Mickaël enkel dagverse – bij voorkeur- seizoensgebonden producten, wil aanbieden. In het assortiment desserts  een onvermijdelijke tiramisu, cheescake en een moelleux met witte chocolade. In dit segment houdt de coupe colonel toezicht over de precieze bereidingen.

Wij genoten bij onze proeverij van een leuke introductie met een mooi assortiment vleeswaren met o.m. Belottahesp, mangalicahesp en met truffels gerookte ham. De knapperige broodjes konden evenzeer worden getooid met een smeuïge en aromavolle rillette van sardientjes. Goudgele en knapperige kaaskroketjes en kroketjes met bospaddenstoelen vormden de voorbode van Denise, een mini-toast Madame met olijfolie gerookte toast en eitje, sunny side up, heerlijk krokant en succulent.

Het wijnassortiment dat de gerechten vergezelde kwam pas volledig tot zijn recht bij de uitgebreide kaasschotel uitsluitend samengesteld door lokale kazen. Het ruime palet van desserten wist de laatste twijfels, voor zover deze nog mochten bestaan, omtrent de culinaire kwaliteit van de maaltijd, weg te werken. La Fabrik is zonder meer een perfecte culinaire tapasbar die met fierheid de naam ‘restaurant’ achter zijn naam mag schrijven.

La Fabrik – 53 Av general Leclerc – 66000 Perpignan

Gesloten op zaterdagmiddag en zondag

Culinaire commentaren:

Tasted4you:  3 minutes

leuk industrieel decor

sfeervol

authentiek assortiment tapas

smaakdiversiteit

vlotte bediening