Sipwell en Steffi Vertriest lanceren “Happy water”

Een boek vol zomerse en gezonde recepten op basis van water. SipWell brengt een uniek receptenboekje uit dat water drinken deze zomer hip zal maken. In samenwerking met ambassadrice Steffi Vertriest, ook bekend als healthy chef op tv-zender njam!, stelt het boek ‘Happy Water’ 16 verschillende recepten voor waarmee iedereen de lekkerste mocktails, homemade ice tea’s, infusiewaters en zelfs gezonde waterijsjes kan maken. De recepten geven ook tips om water op een mooie en originele manier te presenteren.

Iedereen weet intussen dat water gezond is, maar deze zomer is water drinken ook gewoon leuk. Dankzij de recepten uit het SipWell-boekje ‘Happy Water’ word je instant gelukkig van een heerlijk en mooi gepresenteerd drankje op basis van water. Alle drankjes bestaan uit gezonde ingrediënten en smaakmakers, zonder suikers, die iedereen thuis gemakkelijk kan maken. En met het kwaliteitswater van SipWell smaken ze natuurlijk nog beter.

Recepten en tips van Steffi Vertriest

De recepten zijn samengesteld in samenwerking met SipWell-ambassadrice Steffi Vertriest. Zij kiest resoluut voor een gezonde levensstijl en heeft ook een diploma van voedingsconsulente. Intussen inspireert ze anderen met gezonde gerechten, die ze via haar blog en op tv-zender njam! deelt. Steffi drinkt uitsluitend thee en water, en is daarmee het perfecte uithangbord voor SipWell. Speciaal voor het Belgische watermerk maakte ze enkele unieke recepten om nog meer plezier uit water te halen.

 

“Water is de enige vloeistof die ons lichaam nodig heeft. Bovendien kan je er echt van genieten als je water op een mooie manier serveert. Daarom werkte ik graag mee aan dit unieke boekje met recepten die ik thuis ook zelf regelmatig maak. Ik hoop dat het lezers kan inspireren om deze zomer met een lekker glaasje water, een leuke mocktail of een homemade ice tea te klinken”, zegt Steffi Vertriest.

Lekkere smaken en gezonde waterijsjes

‘Happy Water’ bestaat uit 15 recepten die Steffi en SipWell samen hebben samengesteld en een extra recept dat klanten van SipWell hebben uitgekozen. Deelnemers mochten hun eigen originele waterrecepten insturen en door stemming bepalen welk drankje uiteindelijk in het boek zou worden opgenomen. Alle recepten zijn vergezeld van mooie foto’s in een zomerse setting. Er staan ook heel wat fijne tips en quotes over water bij.

Op één recept na zijn alle drankjes volledig alcoholvrij. In sommige gevallen beveelt het boek aan om een SqueezeWell-smaakmaker van SipWell toe te voegen. Deze siroopjes zonder suiker zijn beschikbaar in drie smaken: zwarte bes, limoen en citroen, en watermeloen & aardbei. Met verschillende recepten uit het boek kunnen ouders met hun kinderen ook lekkere en gezonde waterijsjes maken.

Peter Henderickx, General Manager van SipWell: “Dit boek bewijst dat water helemaal niet saai hoeft te zijn. We willen mensen inspireren om deze zomer hun eigen lekkere drankjes op basis van water te creëren. Bovendien zijn we heel fier dat we dit met onze ambassadrice Steffi Vertriest hebben kunnen realiseren. Het resultaat is een mooie mix van recepten en interessante tips & tricks.”

‘Happy Water’ is vanaf nu hier verkrijgbaar in pre-order op de website van SipWell aan 14,95 euro. Nog tot en met eind september ontvang je bij de bestelling van het boekje gratis een trio SqueezeWell-smaakjes ter waarde van €19,16 euro. Het boekje is volledig tweetalig (Nederlands-Frans).

Ga zelf aan de slag

Als voorproevertje deelt SipWell graag al twee recepten uit het boek die media mits bronvermelding mogen publiceren. Het eerste recept is een infused water met lavendel en citroen afkomstig van Steffi Vertriest, het tweede is het winnende mocktailrecept van @fittertogether_be uit de publieksinzendingen.

Herbal lavender sunset infusion

Voor 4 personen: 1 citroen, 1 eetlepel gedroogde lavendelbloemetjes, 1 à 1,5 liter water, Salie (optioneel) , Tijm (optioneel)

Was de citroen en snijd hem in dunne schijfjes. Voeg de lavendelbloemetjes ook toe aan het water in de karaf. Laat een nachtje trekken, maar zeker nooit langer dan 24 uur, omdat de smaak van de lavendel dan te sterk wordt. Optioneel: Voor een extra kruidige smaak voeg je ook salie en tijm toe. Serveer met grote ijsblokjes die je kan pimpen door er lavendel mee te laten invriezen.

Virgin watermelon mojito

Voor 4 personen : 1 liter bruiswater, Een handvol munt, Een halve watermeloen, 1 limoen, 1 citroen, IJsblokjes , Optioneel: ahornsiroop of stevia (naar eigen smaak)

Breng 300 ml water aan de kook samen met de munt (hou enkele blaadjes apart) en de ahornsiroop of stevia (optioneel). Laat een paar minuutjes licht koken, zeef het muntwater en laat vervolgens afkoelen. Pers de limoen en citroen (hou ook hiervan enkele schijfjes apart). Snij de watermeloen en doe deze in de blender. Meng het bruiswater met het limoen- en citroensap, de pulp van de watermeloen en het muntwater. Voeg nu de muntblaadjes, een paar schijfjes limoen en citroen, en de ijsblokjes toe.