Symington lanceert Rewilding Edition wijn

Nieuwe Douro assemblage onder het Altano merk in samenwerking met Rewilding Portugal – in innovatieve bag-in-tube en fles.

De jongste telg van de Symington familie is het resultaat van een boeiende samenwerking met Rewilding Portugal, een non-profitorganisatie die start met een ambitieuze conserveringsstrategie op een 120.000 hectare grote corridor met in het wild levende dieren in de Côa vallei in het Noorden van Portugal.

Iedere verkoop van de Rewilding Edition van Altano zal rechtstreeks bijdragen aan Rewilding Portugal’s inspanningen om de natuurlijke landschappen van het binnenland van Portugal te beschermen en te herstellen. Dit initiatief van Symington Family Estates komt bovenop de jaarlijkse storting van €15.000 aan de organisatie, via het recent opgerichte Symington Impact Fund.

Deze nieuwe wijn is een klassieke Douro assemblage van touriga franca, tinta roriz en tinta barroca, geoogst op hoger gelegen wijngaarden wat de wijn z’n frisheid, fruitigheid en elegantie schenkt. De kartonnen bag-in-tube verpakking (2,25l) bevat het equivalent van 3 flessen, en eenmaal geopend, kan de wijn nog over een periode van 4 à 6 weken gedegusteerd worden. De verpakking is recycleerbaar en heeft een veel lagere C02-voetafdruk dan het gelijkwaardige volume in glas.

Rewilding Portugal maakt deel uit van het Rewilding Europe netwerk, die werken met partners in 8 landen en aan wie National Geographic recent de nieuwe tv-reeks “Europe’s New Wild” wijdde.

« We zijn enorm enthousiast over deze wijn, een fantastische en toegankelijke expressie van een rode Douro wijn die een innovatief nieuw format combineert met een boeiend verhaal en de kans om bij te dragen aan een goed doel. We zijn verheugd hiermee het belangrijke conserveringswerk van Rewilding Portugal in de Côa Vallei, op enkele kilometers van onze wijngaarden in de Douro Superior, onder de aandacht te brengen. We moeten op grote schaal praktische oplossingen invoeren om de toenemende milieu- en klimaatcrisis tegen te gaan. Rewilding biedt een veelzijdige oplossing voor vele van de milieuproblemen waarmee we in de 21e eeuw geconfronteerd worden.” Rob Symington – Directeur, 5e generatie, Symington Family Estates

Altano Rewilding Edition – Binnenkort beschikbaar op de Belgische markt

Rewilding of herwildering is een aanpak van conservering op grote schaal op aangetast, marginaal of verlaten land. Het vindt z’n oorsprong in de wetenschap van habitat ecologie en natuurlijke processen, met als doel wilde natuurgebieden te herstellen en te beschermen door corridors met in het wild levende dieren tussen biodiversiteit hotspots te verwezenlijken en toproofdieren en sleutelsoorten te beschermen. In vele opzichten beoogt ‘rewilding’ de natuur voor zichzelf te laten zorgen, door destructieve menselijke invloeden uit een omgeving te bannen en het mogelijk te maken voor natuurlijke processen om beschadigde ecosystemen en landschappen te herstellen.

De herwildering aanpak voor conservering omvat een belangrijk menselijk element, het streeft ernaar lokale duurzame ondernemingen te stimuleren in harmonie te werken om de inspanningen voor de bescherming van het milieu te ondersteunen en beschermen. www.rewilding-portugal.comwww.rewildingeurope.com

De familie Symington, van Schotse, Britse en Portugese afkomst, produceert al sinds 1882 en over vijf generaties heen portwijnen in het Noorden van Portugal. Ze combineren hun passie voor de productie van verfijnde wijnen en portwijnen met een groot engagement voor deze regio. Vandaag werken tien familieleden voor de verschillende Porto huizen van de groep: Graham’s, Cockburn’s, Dow’s en Warre’s alsook hun verschillende Dourowijnen projecten – Quinta do Vesuvio, Quinta do Ataíde, Altano en Prats & Symington (befaamd voor Chryseia) – en tenslotte ook voor het nieuwe domein in Alto Alentejo, Quinta da Fonte Souto, dat in 2017 werd gelanceerd.

Symington Family Estates is een van de toonaangevende producenten van premium portwijnen, de familie bezit de grootste wijngaard in de Douro, met 26 Quintas die in totaal 2.462 hectare beslaan waarvan 1.114 hectare wijngaarden. Duurzame wijnbouw staat voorop in de wijngaarden en 130 hectare wordt in biologische wijnbouw beheerd, de grootste oppervlakte aan biologische wijngaarden in de Dourovallei. De familie investeert volop in onderzoek en ontwikkeling van de wijngaard om in te kunnen spelen op klimaatverandering. Ze hebben een ambitieus duurzaamheidsplan, met verscheidene doelstellingen die ze wensen te behalen onder de noemer Mission 2025. In 2019 kreeg Symington Family Estates als eerste Portugese wijnonderneming een certified B Corporation, hiermee voegen ze zich bij een wereldwijde gemeenschap van ondernemingen die gecontroleerd worden op de hoogste standaard van verantwoordelijkheid op sociaal en milieu vlak, vanuit de overtuiging dat al hun activiteiten de goede zaak dienen.