Valentijnspecial – Figuère – Atmosphère Rosé

Magali, Delphine en François volgden hun vader Alain Combard op aan het hoofd van het domein en bestendigen met trots de pioniersgeest ervan. Tussen erfgoed en innovatie is Figuière een huis van traditie en vakmanschap dat met durf en creativiteit, gebruik makend van nieuwe wijnbereidingstechnieken, een erfgoed wil cultiveren dat nog steeds leeft.

François, afgestudeerd aan de Beaux-Arts, vindt nu zijn inspiratie in de wijngaarden en de natuur die hem omringen. Hij volgde zijn vader op als productiemanager in 1997 met de wens om zijn artistieke gevoeligheid te gebruiken om signatuurwijnen te creëren van een bewaard gebleven terroir waar hij van houdt. Hij cultiveert zijn moestuin en zijn smaak voor een eenvoudig en mooi leven, in harmonie met zijn omgeving en zijn gezin. Hij zegt graag dat “goede wijn in de wijngaard wordt gemaakt” en dat de hand van de mens er slechts is om hem te begeleiden zonder hem te vervormen. Dit streven naar evenwicht en zuiverheid komt volledig tot uiting in de stijl van Figuière. Zijn creatieve temperament vindt men ook terug in de exploratie van nieuwe vinificatiemethoden en in de kunst van het mengen, wat hem tot een sterke figuur maakt van een nieuwe generatie wijnbouwers, met respect voor het verleden en voor tradities, maar resoluut gericht op de toekomst

Als onvermoeibare globetrotter, nieuwsgierig naar de wereld om haar heen en naar mensen, heeft Magali haar passie voor reizen en nieuwe mensen ontmoeten in dienst gesteld van het familiedomein, waar ze in 2004 in dienst is getreden om het verkoop- en marketingbeheer op zich te nemen. Zij verliet Parijs, waar zij meer dan 20 jaar had gewoond, om terug te keren naar het land en het rustige leven ver van de drukte van de hoofdstad. Hartelijk en spontaan, moeder van twee kinderen, houdt zij van grote tafels vol vrienden en van rennen “in de koelte” in de wijngaarden. Zij heeft haar joie de vivre kunnen opdringen in een mannenomgeving. Zij is altijd op zoek naar nieuwe ideeën en gaat mee met de tijd. Samen met het hele team wil zij de toekomst van het domein uitdenken door het unieke karakter ervan te cultiveren en de invloed ervan in de hele wereld te bevorderen.

Delphine heeft een passie voor cijfers, oude stenen en het leven midden in de natuur, drie goede redenen voor haar om het financiële beheer van het landgoed op zich te nemen. Zo verliet zij Biarritz en zijn surfstranden voor paddleboarden in de Middellandse Zee en lange wandelingen in de wijngaarden. In deze eeuwige landschappen waar de wijnstokken met zowel nederigheid als passie worden gecultiveerd, is zij in harmonie met haar visie op haar beroep, veeleisend en gevoelig.

Op de poeftafel: Atmosphère  Rosé

Deze wijn, een assemblage van Cinsault en Grenache wordt volledig gemaakt volgens traditionele methodes.

De basiswijn wordt gevinifieerd als een direct geperste rosé en vervolgens gebotteld voor een tweede alcoholische gisting of prise de mousse. Dit wordt gedaan door er druivensap aan toe te voegen dat sinds de oogst koel is bewaard. Deze rosé uit de Provence heeft een fijne en regelmatige bruis en een zachte en elegante roze kleur. De delicate neus wordt gekenmerkt door tonen van abrikoos en rood fruit. De citrus accenten maken het portret compleet. Deze evenwichtige wijn, tussen frisheid en rondheid, biedt een elegante, fruitige en gulzige afdronk. Atmosphère Rosé is ideaal als aperitief, maar past evenzeer bij fruitige desserts. Hij creëert een sfeer die gezelligheid oproept. Hij wekt gedurende de dag  de eetlust op en is perfect geschikt om alle goede momenten samen met vrienden of familie te begeleiden. Een feestelijke wijn om uw avonden en zeer zeker Valentijn te laten bruisen.

Atmosphère Rosé is makkelijk 2 à 3 jaar in perfecte conditie te bewaren en wordt bij voorkeur geserveerd op 8°C.

Invoerder : Atmosphère 2020, Extra brut rosé, Figuière : JACQUES PIRARD & Fils