Wanneer Amerikaanse rogge Filipijnse suiker ontmoet …

Don papa onthult de Rye Aged Rum, een nieuwe super premium limited edition.

Don Papa Rum, de premium small batch rum van het eiland Negros in de Filipijnen, gaat zijn nieuwste rum lanceren, de Rye Aged Rum. Een super premium rum in beperkte oplage, die het unieke verhaal van Amerikaanse rogge en Filipijnse suiker viert.

De nieuwe limited edition is beschikbaar vanaf eind november 2020.

Vier jaar gerijpt in Amerikaanse roggevaten aan de voet van de berg Kanlaon op het mystieke en vruchtbare eiland Sugarlandia (de lokale naam voor Negros). De Rye Aged Rum is heerlijk levendig en fruitig in de neus met kruidige tonen van gebarsten zwarte peper, rijke gezouten karamel en een vleugje verse munt en cederhout. Diepe, intense en fluweelzachte smaak, en de kleur van gouden stro. Deze kenmerkende vloeistof heeft een delicate, zachte afdronk, met blijvende indrukken van aanhoudende, verwarmende kruiden en donkere chocolade.

Don Creole : – 30ml Don Papa Rye Cask – 30ml Cognac (H by Hine) – 10ml suikersiroop – 3 scheutjes Peychauds Bitters – Absint, om te spoelen – Citroenschil voor garnering – Gekoeld tumbler glas – Ijs

Combineer Don Papa Rye, cognac, suikersiroop en Peychauds bitters in een mengglas, voeg ijs toe. Roer tot het koud is, voeg indien nodig meer ijs toe. Zeef in een met absint gespoeld, gekoeld rotsglas. Zest met een citroenschil.

“Stel je een groen, weelderig roggeveld voor op een prachtige lentedag in Tennessee, die samenvloeit met een warme tropische regenbui, die vanuit de Filipijnse zee naar binnen waait ”, zegt Stephen Carroll, eigenaar van Don Papa. “Dit is het decor voor Don Papa Rye Aged Rum – een combinatie van de intense kruidentonen van Amerikaanse roggevaten en onze eigen melasse-rum van zwart goud, wat resulteert in een prachtig gebalanceerde, zijdezachte en complexe nieuwe rum.”

Don Papa’s Rye Aged Rum, gebotteld op 45%, viert de samensmelting van twee unieke culturen. Hoewel de Filippijnen meer dan drie eeuwen lang bezet werden door de Spanjaarden, is de werkelijk blijvende invloed op de moderne Filipijnse cultuur zeer Amerikaans geweest.

Vrijwel onmiddellijk na de onafhankelijkheidsoorlog lieten de Amerikanen de Filippino’s kennismaken met auto’s, ijs, Hollywood, Art Deco, Amerikaanse zang en dans. Deze magische combinatie van glitter, glamour en business inspireerde Filippino’s vervolgens om een wereld op te bouwen die even opwindend was als die van de Amerikanen. Het hoogtepunt van dit tijdperk viel samen met de suikerboom in Negros in de jaren 1920 en een nieuw tijdperk van de rum productie.

De Rye Aged Rum wordt gepresenteerd in een gedetailleerd, prohibitie geïnspireerd ontwerp, dat aspecten weerspiegelt van het ruwe tijdperk van de verborgen speakeasies, het weelderige oerwoudlandschap van Sugarlandia en de oneerbiedigheid van het verhaal van Papa Isio, de revolutionaire held waar Don Papa zijn naam op inspireerde.

De nieuwe Rye Aged Rum voegt zo een nieuwe dimensie toe aan de Don Papa-drinkervaring met zijn groeiend portfolio, waaronder de originele Don Papa 7Y, Don Papa 10Y, Rare Cask, Sherry Cask en de Sevillana Cask Finish.

Don Papa Rye Aged Rum: Prijs: €78 voor 70 cl – Alcoholpercentage: 45%. Verkocht en verdeeld in België & Luxemburg bij de betere drankenhandel en cavisten; exclusief door Premium Spirits : info@premium-spirits.be voor een lijst met leveranciers.

Don Papa Rum, de eerste premium small batch rum uit de Filipijnen, geniet van wereldwijd succes nu de Filipijnse rumvoetafdruk nieuwe landen bereikt en zo de derde grootste rummarkt ter wereld is, naast India en de VS. De pure, originele noble cane wordt gedistilleerd en rijpt meer dan zeven jaar in Amerikaanse eiken vaten op het eiland Negros Occidental (lokaal bekend al Sugarlandia). Het is de basis voor de lange, rijke gestructureerde afdronk van Don Papa met smaken van vanille, honing en gekonfijt fruit.

Don Papa Rum is geïnspireerd door de onbezongen held en mysticus, Papa Isio, die één van de leidende figuren was van de laat 19e-eeuwse Filipijnse revolutie. Aanvankelijk een voorman op een suikerplantage, speelden zijn leiderschap en moed een cruciale rol bij de bevrijding van het eiland Negros van de Spaanse overheersing. Don Papa is geïnspireerd door zijn legende en legt zijn geest en gevoel voor magie vast in elke fles.