Wijnbeurs Carrefour 2022: wit en rosé

Carrefour biedt tijdens de wijnbeurs die start op 14 september zowel witte wijnen als roséwijnen aan uit diverse Franse regio’s maar evenzeer een leuke selectie uit de andere wijnregio’s in en buiten Europa. Alvast een voorselectie van een 15-tal blikvangers.

Hypermarkt Carrefour:

Genora Gerard Bertrand – Bio Oranje wijn – Languedoc: een ruime assemblage van Chardonnay, Grenache blanc, Viognier, Marsanne, Mauzac en Muscat. Een leuke oranje kleur die inde neus leuke fruitige toetsen aanbiedt, in de mond wordt deze fruitigheid aangevuld met delicate fijne zuren. Serveren tussen 12 en 14° C.

Domaine Barons de Rothschild Lafite- Val de l’Ours regio Narbonne. Een 100% Chardonnay met welluidende naam; Fris geserveerd bij 10 à 12° C is hij mooi fris met fruitige hints, evenwel met matige afdronk.

Languedoc IGP Aqui, Chardonay wit eveneens 100% Chardonnay en een andere hartendief heeft duidelijk meer bagage dan de Val de l’Ours. Aangename fruitige aroma’s in de neus vergezellen je eveneens in de mond aangevuld met leuke fijne zuren en mooie lange afdronk. Een meer dan volwaardige Chardonnay die behoorlijk fris 8 à 10°c moet worden gedronken.

Epicentro bianco Is een Siciliaanse wijn, assemblage van Catarratto en Viognier met fruitige hints en subtiele aroma’s van witte bloemen. In de mond krijgen we bovendien een aantal fijne zuren die de wijn een extra aangenaam tintje bezorgen.

Beschikbaar in beide marktsegmenten:

IO- Côtes de Gascogne – Assemblage van Colombard en Petit Manseng, fris te serveren. Mooie witte kleur met aangename en fruitige aroma’s, fijne zuren en een subtiele zoete toets. Aangename hartendief

Bordeaux révolution Sauvignon blanc 2020. Een Bordeaux die ook de jongere generatie moet bekoren door een revolutionair concept waarbij een selectie van druiven uit ‘oude’ regio’s worden bewerkt volgens de principes van de ‘nieuwe’ wereld met dank aan Dave Holmer. Een 100% Sauvignon blanc met leuke fruitige hints en subtiel fijne zuren, Serveren bij 10 à 12 °C.

Bordeaux révolution rosé 2021, een 100% Cabernet franc, net gebotteld en  mooie lichtroze kleur. Ook hier worden de revolutionaire technieken toegepast. Aangename afdronk. Serveren bij 10 à 12° C; Laureaat van Concours Mondiale de Bruxelles.

Coteaux d’Aix Garrigue, bio-rosé uit de Languedoc. Assemblage van 35% Cinsault, 30% Cabernet sauvignon, 36 % Counoise en 10% Rolle. Fris en fruitig met speelse roze kleur, serveren bij 10 à 12° C.

Aetos uit de Chileense Leyda valley is een biologische 100% Sauvignon blanc die Carrefour als hartendief naar voren schuift. Met fruitige toetsen en fijne zuren kan hij ongetwijfeld de liefhebbers van de Sauvignon bekoren. Serveren bij 10 à 12° C.

Vieilles Vignes Grand premier cru is een Riesling van Domaine Vinsmoselle; een erg typische Riesling uit de Luxemburgse Moezelregio. Mooie kleur in het glas en leuke fruitige toetsen. In de mond manifesteren zich delicate fijne zuren komen de krachtige accenten volop tot hun recht. Terechte hartendief, fris te serveren bij 8 à 10° C.

Afsluiter in onze proefselectie is de Quinta da Lapa Alvarinho afkomstig uit de Portugese regio Tejo. Ook deze 100% Alvarinho wordt best bij 8 à 10°C geserveerd. In het glas sieren enkele lichtgele slierten de mooie witte wijn. In de neus aangename fruitige en kruidige hints. Het fruit blijft dominant in de mond maar wordt aangevuld door subtiele tannines die mede de wijn een aangenaam krachtige afdronk bezorgen. Wordt gezien zijn afkomst uit het warme Portugese binnenland best gedronken bij 8 à 10° C.