Wild Adam

Meester-distilleerder Manu De Cort en sommelier Andy De Brouwer winnen goud op Brussels Beer Challenge 2021 met Wild Adam

De awardceremonie van de Brussels Beer Challenge 2021 vond plaats op de vakbeurs Horeca Expo. De Pajotse familiedistillerie De Cort sleepte in de categorie ‘Hybrid Specialty Beer’ het goud in de wacht met Wild Adam, een blend van 50% appelcider en 50% lambiek. Maître d’hôtel Andy De Brouwer van restaurant Les Eleveurs in Halle en meester-distilleerder Manu De Cort werkten ruim drie jaar aan deze drank.

Manu De Cort: “Wild Adam wordt gekenmerkt door wilde geuren van de spontane vergisting, verfrissende appelzuren. Dankzij een tweede vergisting op fles won deze hybride drank aan complexiteit. Wild Adam werd niet gedegorgeerd. Daardoor zal hij blijven evolueren. Voor een natuurlijke smaakbeleving zet je de fles best even op zijn kop.” Wild Adam is verkrijgbaar in 75cl- en magnumflessen.

Het is al de tweede keer dit jaar dat de hoevestokerij uit Pepingen in de prijzen valt. Op de World Spirits Trophy 2021, één van de belangrijkste wedstrijden voor sterke dranken ter wereld, zette de familie De Cort een nooit eerder geziene prestatie neer met een zilveren en vier gouden medailles.

De Brussels Beer Challenge werd voor het eerst georganiseerd in 2012. Dit jaar namen meer dan 1800 bieren deel aan deze internationale wedstrijd. Ze werden ingedeeld in 64 categorieën op basis van hun herkomst, specificiteit en stijl. Gedurende drie dagen werden ze blind geproefd door een jury van 75 internationaal gereputeerde bierexperts. Op het einde van de drie degustatiedagen worden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award.

De Cort Distillery (voorheen gekend onder de naam Ground Control) is gevestigd in het Vlaams-Brabantse Pepingen. Het bedrijf werd opgericht door Manu en Sofie De Cort. In het voorjaar van 2015 brachten ze de eerste flessen op de markt. Eind 2019 investeerde het echtpaar in twee nagelnieuwe koperen Holstein-ketels. Naast een kleinere distilleerketel van 600 liter met rectificeerkolom, staat in de stokerij nu ook een imposante koperen alambiek van maar liefst 5000 liter met een 7-meter hoge kolom. Inmiddels stapte ook hun 22-jarige zoon Arthur in de familieonderneming. Naast jenever, gin, vodka en applebrandy produceert Distillery De Cort ook pastis, op hout gerijpte beer brandy’s en niet-alcoholische kruidendistillaten.

www.decortdistillery.bewww.wildadam.be