Wine Paris & Vinexpo Paris

32 PRODUCERENDE LANDEN EN 20.000 GEPLANDE BEZOEKERS

Wine Paris & Vinexpo Paris bevestigt dat het salon van 14 tot 16 februari 2022 zal plaatsvinden en blijft vastbesloten om de leden van de sector wijn en gedistilleerd in de best mogelijke omstandigheden te verenigen. De cijfers van de eerste internationale wijn- en gedistilleerdbeurs van het jaar spreken voor zich: met 2.800 exposanten en een voortdurend stijgend aantal registraties van gekwalificeerde bezoekers (+10%/dag), de voorbereidingen gaan gewoon door. Er worden 20.000 nationale en internationale bezoekers verwacht met een gevarieerd kopersprofiel in alle marktkanalen.

Na een afwezigheid van twee jaar wordt er reikhalzend uitgekeken naar Wine Paris & Vinexpo Paris door professionals uit de wijn- en gedistilleerdsector en speelt het een centrale rol in de internationale handel op een belangrijk moment in de inkoopkalender. Het aantal inschrijvingen van Franse en buitenlandse vakgenoten is sinds de bevestiging van de data van het evenement explosief gestegen. Gedurende drie dagen zullen distributeurs, restauranthouders, wijnhandelaren, importeurs, groothandelaren, barmannen en sommeliers uit de hele wereld een bezoek brengen aan Wine Paris & Vinexpo Paris met wijngebieden uit 32 deelnemende landen.

Franse en overzeese bezoekers aan boord & kwaliteitskopers:

Als bewijs van hun belangstelling voor Wine Paris & Vinexpo Paris, groeit het aantal bezoekers dat zich voor het evenement inschrijft met een indrukwekkend dagelijks percentage van 10%. De huidige verdeling van de bezoekersregistraties laat zien dat 58% Frans is en 42% internationaal. De top 5 van geregistreerde landen zijn België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Duitsland.

Voor de editie 2022 van Wine Paris & Vinexpo Paris mogen de exposanten een bijzonder hoog bezoekersaantal verwachten. Op dit moment zijn de belangrijkste groepen kopers importeurs, wijnhandelaren en makelaars/verkoopagenten. 79% van de registratieaanvragen is afkomstig van inkopers uit de handel – waaronder 16% wijnhandelaren en 8% uit de horeca – en 75% van de geregistreerde bezoekers is betrokken bij het aankoopbeslissingsproces.

Dit evenement is  volledig in overeenstemming is met de veiligheidsvoorschriften: De lopende veiligheidsmaatregelen zullen met de grootste nauwgezetheid worden uitgevoerd om ervoor te zorgen dat het evenement naadloos verloopt en tegelijk het comfort en de gezelligheid biedt die de aanwezigen verwachten. Tot de maatregelen behoren een verplicht bewijs van vaccinatie (vaccinatiepasje voor EU-landen / volledige vaccinatiekuur voor niet-EU-landen, met vertoon van een negatieve antigeentest die minder dan 24 uur oud is), en verplichte gezichtsbedekking. De voorkeur gaat uit naar digitale toegangsbadges (e-badge) en tijdens het driedaagse evenement wordt in elke zone een verbeterd reinigingsproces toegepast.

Dankzij deze voorwaarden kunnen alle aanwezigen ten volle profiteren van het uitgebreide aanbod. Het programma is ontworpen om iedereen een optimale persoonlijke ervaring te bieden met tal van hoogwaardige masterclasses en proeverijen, lezingen in verschillende formaten door deskundigen en inspirerende persoonlijkheden en populaire thematische gebieden – Be Spirits zal gedistilleerde dranken en mixologie eren, Wine Tech Perspectives zal aanwezigen in staat stellen om diep in het hart van innovatie en digitalisering in de sector te duiken en La Nouvelle Vague zal jonge wijnmakers en talenten onder de aandacht brengen.

Overal in de Franse hoofdstad zijn de faciliteiten en locaties klaar om de deelnemers aan het evenement te verwelkomen. Vervoer, hotels, bars en restaurants zijn geopend en Wine Paris & Vinexpo Paris staat klaar om haar selectie van meer dan 80 partnerbars en restaurants te onthullen om de ervaring na zonsondergang in elke Parijse wijk voort te zetten.

“Met nog drie weken te gaan voor de opening van de beurs, steken we al onze energie in het leveren van een evenement dat de industrie verwacht. We zetten al onze middelen in om belangrijke internationale kopers binnen te halen en van Wine Paris & Vinexpo Paris in alle opzichten een geweldig evenement te maken”, voegt Rodolphe Lameyse, CEO van Vinexposium, toe.

De teams van Vinexposium hebben een goede grip op de ontwikkeling van de gezondheidssituatie en de overheidsvoorschriften om ervoor te zorgen dat het evenement een succes wordt. Voor meer informatie: wineparis-vinexpo.com