Altano : duoro-zame visie op wijnmaken

#InvestInOurPlanet is dit jaar het thema van Earth Day 2022. Earth Day is een jaarlijkse feestdag die in het leven werd geroepen om het bewustzijn over milieukwesties te vergroten. Altano, het Portugese wijnmerk uit de Douro, gelooft dat alle kleine bee(s)tjes helpen om te investeren in de planeet: van het ondersteunen van wildlife in Portugal tot het opleiden van andere bedrijven naar hun B-corp erkenning.

Rewilding Edition : assemblage in samenwerking met Rewilding Portugal

Altano Rewild editie Bag-in-Tube – 2,25 liter te koop bij Delhaize – Aanbevolen consumentenprijs 14,99€

De jongste telg van de Symington familie is het resultaat van een boeiende samenwerking met Rewilding Portugal, een non-profitorganisatie die een ambitieuze conserveringsstrategie heeft op een 120.000 hectare grote corridor met in het wild levende dieren in de Côa vallei in het Noorden van Portugal. Rewilding Portugal maakt deel uit van het Rewilding Europe netwerk die werken met partners in 8 landen en aan wie National Geographic recent de nieuwe tv-reeks “Europe’s New Wild” wijdde.

Iedere verkoop van de Rewilding Edition van Altano draagt rechtstreeks bij aan Rewilding Portugal’s inspanningen om de natuurlijke landschappen van het binnenland van Portugal te beschermen en te herstellen. Dit initiatief van Symington Family Estates komt bovenop de jaarlijkse storting van €15.000 aan de organisatie, via het recent opgerichte Symington Impact Fund.

Waarom is het dé perfecte wijn om te klinken op Mother Earth Day?

Het is een veganistische wijn. Geen dierlijke producten = minder dierenleed.   De wijn wordt duurzaam geteeld en bevordert de biodiversiteit. Meer dieren, yay! Het is verkrijgbaar in een bag-in-tube-formaat van 2,25 liter dat gemakkelijk recycleerbaar is en een kleinere voetafdruk heeft dan glas. Save the world, save the animals!   Duurzaamheid hoeft niet duur te zijn. De wijnen van Altano zijn in supermarktketen Delhaize te vinden vanaf 6,99 euro. De gerecycleerde bag-in-tube kost 14,99 voor 2,25L.

Duurzame ontwikkeling : plicht met een grote P

“We ervaren hogere temperaturen, meer hittegolven, evenals lagere neerslagniveaus. Zonder ambitieuze en snelle wereldwijde actie om de uitstoot te verminderen, zal deze tendens verslechteren en de levensvatbaarheid van onze regio in gevaar brengen.” Hoewel de omvang van deze uitdaging ver buiten het bereik van een enkel bedrijf ligt, begrijpt Symington Family Estates hun verantwoordelijkheid om binnen hun werkgebied slagvaardig te reageren. De eco-verantwoordelijke aanpak wordt benadrukt door verschillende initiatieven :

  • Symington is een trots lid van B Corp – een wereldwijde beweging van bedrijven die professionele activiteiten beschouwen als een “kracht voor goede” . B Corp-certificering wordt bereikt door bedrijven die worden gecontroleerd volgens strenge normen op het gebied van sociale en milieuprestaties, verantwoordingsplicht en transparantie.
  • Missie 2025: de groep heeft een wereldwijde duurzaamheidsstrategie ontwikkeld met ambitieuze doelstellingen naar 2025.
  • Als een van de eerste leden van International Wineries for Climate Action lopen ze voorop bij inspanningen om de wijnsector koolstofarm te maken en zijn ze een trotste speler in de Race-to-Zero-campagne van de VN.
  • Als onderdeel van de voortdurende inzet van Symington Family Estates om sociale en ecologische doelen te ondersteunen, heeft het bedrijf ingestemd met een langdurige samenwerking met de vereniging Rewilding Portugal.