Bia Mara: ‘fish & chips’ verovert Brussel

Een nieuwe zaak aan het Londenplein in Brussel is het 2de adres in de hoofdstad voor deze tempel van fish and chips. Na de vestiging op de Kippenmarkt zet Bia Mara, Gaelic voor zeevruchten, zijn succesverhaal verder op een steenworp van de Europese wijk.

Bia Mara is the place to be voor liefhebbers van (traditionele) fish & chips, met vele recepten met een creatieve toets, met kruiden en invloeden uit de hele wereld. Het resultaat ?

Smakelijke en knapperige vis! Kies tussen schelvis, makreel, tong, cajun-style heek, tempura van roodbaars of garnalen en waarom geen zeeduivelwangen met sausje van curry-limoen, tartaar of knoflook-truffelsaus. Bereidingen wars van typisch Engels beslag, maar panko, knapperige Japanse broodvlokken, of tempura om de smaak van de vis te vervolledigen, alles vergezeld van aardappel wedges, op smaak gebracht met Japans zeewierzout.

Voor degenen die niet van vis houden is er kip. Vegetariërs moeten zeker de parmezaan en mozzarella arancinis proeven. Er zijn ook enkele bijgerechten beschikbaar zoals groene erwtenpuree met munt, een salade van venkel en citroen of een sla van rode kool.

Aan het roer staan Marco Ferracuti en Simon Whiteside. Zij hebben het oorspronkelijke decor een nieuw uiterlijk gegeven, denk aan de grijze muren met tags, eikenhouten tafels en krukken.

Bia Mara – Londenplein 1 – 1050 Brussel

Open van maandag tot vrijdag van 12 tot 14u30 en van 17.30 tot 22 uur, op zaterdag van 17u30 tot 22 uur. Gesloten en gone fishing op zondag!