‘Knappe combinaties’ : Roussillonwijnen en kazen !

Kazen combineren met wijnen is iets wat met Roussillonwijnen bijzonder prettig is, zij het met wit, rood of Vins Doux Naturels. De Belgische Federatie van Kaashandelaars en het CIVR (Conseil Interprofessionnel des Vins du Roussillon) creëerden het boekje « Knappe Combinaties » voor hun klanten.

Binnenkort ligt er in uw favoriete kaaswinkel een boekje, 32 pagina’s smakelijke combinaties tussen 10 kazen met een AOP en 20 wijnen van de Roussillon (wit, rood en Vins Doux Naturels), waarin een aantal boeiende combinaties tussen kazen en wijnen worden voorgesteld. Roussillonwijnen, om juist te zijn, met de steun van de Belgische Federatie  van Kaashandelaars die mee instonden voor deze trefzekere kaas-wijncombinaties, soms evident, vaak origineel, maar ook totaal onverwacht.

Aan elke kaas worden telkens twee wijnen gekoppeld, wat een smakelijke driehoek vormt die voor heel uiteenlopende smaakpistes zorgt in combinatie met witte wijnen, rode wijnen of Vins Doux Naturels.

Kortom, verbazende, intrigerende of eenvoudigweg heerlijke combinaties die u moet geproefd hebben! Deze « Knappe Combinaties » kunt u meenemen naar huis en zelf uittesten, maar u kunt er ook inspiratie door opdoen, door deze kazen te combineren  met soortgelijke wijnen of totaal andere.

Tien klassieke kazen en twintig wijnen van de Roussillon,  van droog wit over rood tot zoet, puur voor het plezier …

De kazen:  Sainte Maure de Touraine, Pérail, Manchego, Camembert, Reblochon,  Comté, Herve, Mimolette, Saint Nectaire, Gorgonzola.

De wijnproducenten : Domaine de la Tour Vieille – Domaine Cazes – Domaine Lafage;  Cave de l’Abbé Rous – Domaine Vaquer – Domaine Gardiès;  Chapoutier – Château Planères – Domaine Rancy Verdaguer;  Domaine Régis Boucabeille – Coume Del Mas;  Vignerons de Terrassous – Mas Amiel en  Domaine Boudau – Dom Brial.