“Bioul on fire !”

Van 5 tot 8 november – Een unieke show en een primeur op het Château de Bioul, waarbij het kasteel, zijn legendes, wijn en vuur, centraal staan.

Aanvankelijk wilden Vanessa en Andy Wijkmans-Vaxelaire, de eigenaars van Château de Bioul, een poëtisch evenement creëren dat de magie van het vuur, de rijkdom van een architecturaal erfgoed en de creativiteit van twee kunstenaars, Sophie Miny en Pierre D’haenens van het bedrijf Showflamme, combineert.

“Bioul on Fire” is een primeur! Sophie en Pierre hebben zich een verhalende wandeling voorgesteld, onderbroken door een scenografie van het vuur dat het park van het Château de Bioul uitvergroot. “Met onze installaties en shows herontwerpen we natuurlijke of stedelijke ruimtes om een uitzonderlijk moment te bieden waarin magie, tederheid, humor en poëzie samensmelten. Onderweg kan het publiek even halthouden en luisteren naar verhalen die door het Magic Land Theatre zijn geschreven en uitgevoerd. Elk van de verhalen zal verwijzen naar legendes die de geschiedenis van het Château de Bioul en die van de wijngaarden combineren. »

Naar het voorbeeld van de Château de Bioul wijnen, zal de “Bioul on fire” show tegelijkertijd levendig, flamboyant, fruitig en gourmet zijn. De vlam in al haar vormen staat centraal op deze avond met een scenografie rond het vuur, sprankelende slingers, reusachtige kroonluchters en vuursculpturen. Aan het einde van deze sprookjesachtige reis kunnen de bezoekers de lokale wijnen proeven rond een klein seizoengebonden lokaal restaurant. Tegelijkertijd is er in de wijnmakerij, een 3-gangen menu, samengesteld door de Chef-kok van het Château, beschikbaar op reservering, om 18.30 uur en 20.30 uur. Voor een glimp van de sfeer die ‘s avonds wordt geboden: www.showflamme.be.

Pierre D’Haenens, oprichter van Showflamme, heeft al meer dan 20 jaar een passie voor vuur. Van onderzoek tot innovatie, van technieken tot programmering, de exploitatie van vuur in al zijn vormen heeft altijd centraal gestaan in zijn werk. Op basis van deze ervaringen heeft Pierre D’Haenens, samen met de kunstenaar Sophie Miny, al tal van vuurroutes gecreëerd rond unieke installaties die voor elk experiment werden gecreëerd.

Genesteld in het hart van de “Vignoulle Historique” van Bioul, in de Maasvallei, is Château de Bioul de thuisbasis van een prachtig liefdesverhaal tussen zijn erfgoed en zijn 11 hectare aan wijnstokken. Château de Bioul is vooral een familieverhaal dat over 5 generaties wordt verteld.

Vanaf de 11e eeuw tot heden kende het landgoed Château de Bioul verschillende bloeiperiodes. Vandaag de dag zorgt de familie Wyckmans-Vaxelaire voor het behoud van het pand en voor de kwaliteit van de wijn van Bioul. “In Arduis Constant” (“Vasthoudendheid in tegenspoed”) is het motto van het huis.

De geschiedenis van de wijngaard van Bioul begint in 2009. Vanessa en Andy Wyckmans-Vaxelaire besluiten Brussel te verlaten om zich in het familiekasteel te vestigen. Enkele maanden later planten ze hun eerste wijnstokken in het hart van de “Vignoulle”, een plaats met een wijnverleden.

Vandaag de dag brengen hun 11 hectare aan wijnstokken de hellingen van weleer weer tot leven. Het is in het hart van dit unieke erfgoed dat al hun wijnen worden gemaakt en gerijpt in de loop van de seizoenen: Johanniter, Muscaris, Pinotin …

PRAKTISCHE INFORMATIE: Château de Bioul – Place Vaxelaire 1 – 5537 Bioul

Reservatie noodzakelijk: de 4 avondwandelingen vertrekken om – 18.00 uur – 18.45 uur – 19.30 uur – 20.15 uur – 2 diensten in het Restaurant du Chai van 18.30 uur en 20.30 uur. https://www.chateaudebioul.be

Reserveringen https://frontoffice.byemisys.com/shop/BioulOnFire2020/official/fr/ticket/