Bordeaux wijnen en Eat festival

Nog meer fijnproeverservaringen, gezelligheid en geluk om te delen!

Elk jaar staat september in het teken van gezelligheid en smaakervaringen Dit jaar schudden we onze vaste gewoontes door elkaar en ontdekken we het Eat Festival en Vins de Bordeaux in een nieuwe formule die Brusselse bistronomie verenigt met de diversiteit van Bordeaux. Eat Festival vindt plaats in het gare Maritime van Tour et Taxis van 29 september tot 2 oktober. Vins de Bordeaux en Bordeaux wine trip, historische partners van VisitBrussels, hebben een reeks nieuwe ludieke, sensoriële ervaringen op maat samengesteld. Afspraak bij de Bordeaux wijnbar, bij de Bordeauxwijnschool en op de stad van Bordeaux wine trip voor een prachtige degustatiereis.

SENSATIE TROEF BIJ DE BORDEAUX WIJNSCHOOL

U hoeft geen kenner te zijn om Bordeauxwijnen te appreciëren. Maar niets houdt u tegen om uw kennis bij te schaven en de boeiende wereld der wijnen te ontdekken. Dit jaar beschikt de Bordeaux Wijnschool over twee ruimtes om de sensaties van wijn te laten beleven door een ruim publiek tijdens creatieve, prettig gestoorde workshops. Bij elke toegang is een workshop inbegrepen: een keuze maken wordt de grootste uitdaging!

Les Parfums du Vin : Heeft u een neus voor wijn? Vertrek dan op een aromatische reis doorheen een passionerend universum en zet koers naar een belangrijke etappe in de degustatie. In deze workshop leer je de geheimen kennen van het bouquet van een wijn.

Eat ! x Vins de Bordeaux ! (in samenwerking met From Comptoir, Laurent Gerbaud, Beste Chocolatier Gault et Millau 2021, en Fernand Obb, beste garnaalkroket van Brussel 2018 en 2019) Smaken verenigen en aroma’s associëren, dat is het onderwerp van deze smakelijke workshop die focust op de subtiliteit en de diversiteit van wine pairing.

Bordeaux Pétille : Een feestelijke workshop om alle facetten te ontdekken van de Crémants de Bordeaux.

Bordeaux Tonic x de Brusselse mixologen : Laat uw creativiteit de vrije loop zoals een mixoloog om de smaak van de Bordeauxwijnen naar een nog hoger niveau te tillen! Uw avonden zullen nooit meer hetzelfde proeven.

Le casino du Vin : Rosé of wit? Linkeroever of rechteroever ? 2012 of 2016? … Treed binnen in de kring en zet in op Bordeaux! Een zeer leerrijke blinde degustatie. Place your bets! En nog veel meer ontdekkingen ter plaatse bij de experten van de Wijnschool

GANS BORDEAUX IN EEN WIJNBAR

Voor de allereerste keer zal Vins de Bordeaux u hun volledige aanbod laten ontdekken in één enkele Wijnbar. Een uitgebreide toog die toelaat een hele brede waaier aan rode, rosé, clairet, droge witte, zoete witte en crémants uit de Bordeauxstreek te ontdekken. Stuk voor stuk verschillend, stuk voor stuk verleidelijk. Laat u leiden doorheen alle appellaties uit Bordeaux door de jonge generatie (vrouwelijke) wijnbouwers en -handelaars achter de bar. Uniek tarief van 4 € per glas (10 cl).

SLOW TRAVEL IN DE BORDEAUXSTREEK

Bordeaux Wine Trip laat u de Bordeauxstreek ontdekken langsheen onbetreden paden in een combi die synoniem staat voor plezier en een cool attitude, evenzeer om tot rust te komen langs het strand als in de wijngaard, in charmante dorpjes of in het hart van de Bordeauxstreek. De stad Bordeaux, de essentiële etappe van elke tour, rijk aan cultureel erfgoed, zal zo goed als zeker uw hart veroveren. Nood aan slow travel? Spring op een fiets om je te verplaatsen van de ene wijngaard naar de andere en ontdek de fietspaden die de vier hoeken van het departement Gironde verbinden.

Voor een complete onderdompeling in de wijngaarden van Bordeaux en enkele wijndomeinen kan u heerlijk ontspannen plaatsnemen in een ligzetel met een virtual realitybril. Het wordt gegarandeerd een prachtige trip!

Voor (kleine en grote) kinderen wordt een grote kleurplaat van de Bordeaux wijngaarden ter beschikking gesteld. De artistieke bezoekers kunnen ook gebruik maken van kleurstiften en balpennen.

In de startblokken voor een herfstweekend in Bordeaux? Bordeaux Wine Trip geeft u de meest waardevolle tips: transport, verblijf, lekkere adresjes; originele degustaties, domeinen om te bezoeken, tentoonstellingen om niet te missen…

Eat Festival, Vins de Bordeaux en Bordeaux Wine Trip verwachten u voor een smakelijke reis.