Champagne Chassenay d’Arce: cuvée première

Keldermeester Brice Bécard benadrukt: “Uit de vermenging van de eerder imposante pinot noir en de meer subtiele chardonnay ontstaat de emblematische Cuvée Première, die opvalt door zijn gulheid en finesse. Klassiek en complex, gedragen door de karakteristieke frisheid van het terroir van de Arce-vallei, is deze champagne nauwkeurig en vloeiend en brengt een consensuele boodschap. ”

Chassenay d’Arce champagnes zijn de uitdrukking van de terroirs van de Côte des Bar. Zij weerspiegelen de talenten en de passie die alle mannen en vrouwen van het Huis bezielen.

Blend: 61% pinot noir en 39% chardonnay – een blend van verschillende oogsten met 36% reservewijnen

Vinificatie en rijping :

Vinificatie volgens de zuivere Champagne-traditie, in temperatuurgecontroleerde roestvrijstalen kuipen. Gedeeltelijke blokkering van de malolactische gisting. 3 jaar rijping in flessen op droesem . Bruto dosering: 9 g/l – -Alcoholpercentage: 12 %/vol

Op de proeftafel:

In het glas een mooie heldergele kleur, met fijne en talrijke belletjes. In de neus: leuk expressief, elegant en fris, kruidige en florale tonen (lindebloesem, acacia), minerale hints en aroma’s van wit fruit.

In de mond: frisse aanzet gevolgd door een harmonieuze ontwikkeling, mooie finesse en grote elegantie, de kruidige en florale hints zorgen voor spanning en mooie lange afdronk.

Deze champagne geserveerd tussen 8 en 10° C is een leuke aperitief, maar past eveneens in cocktails. Is tevens een ideale begeleider bij de ganse maaltijd. .

Beschikbaar is halve flessen 37,5 cl in doos van 6 – Flessen 75 cl in doos van 6 -Magnum 150 kistje van 3 flessen, de Jeroboam 300 cl is verpakt in een houten kist.

In België verkrijgbaar bij Vins Brunin-Guilier – Grand’Route 77 – 7530 Gaurain-Ramecroix (Tournai) en La Cave Saint Jacques – rue Poquet 21 – 7500 Tournai.

Champagne Chassenay d’Arce is beschikbaar in meerdere gamma’s:

Les Essentielles: Champagnes voor alle gelegenheden, blends met een meerderheid van Pinot Noir, de druivensoort die de identiteit van de Côte des Bar vormt. Omvat Cuvée selection, Cuvée Première, Cuvée Apolline en Cuvée Rosé

Les Caractères: De kern van het gamma wordt gevormd door expressieve wijnjaren, geïnspireerd door de bijzonderheden van onze druivenrassen. Omvat BIO 2013, VINTAGE 2008, BLANC DE BLANCS 2009 en PINOT BLANC 2012.

Het gamma Les Confidentielles, uitzonderlijke wijnen, de kwintessens van het Huis, onthullen de knowhow en de passie van onze wijnmakers. Hier vinden we de CONFIDENTIES – 2009, een assemblage van 92 % pinot noir, 5 % pinot blanc en 3 % chardonnay – Wijnjaar 2009 – druiven van de oudste wijnstokken in de wijngaard. Maar ook de CONFIDENCES – ROSE 2012, een assemblage van 86% pinot noir (waarvan 13% rode wijn), 12% chardonnay en 2% pinot blanc – Vintage 2012 – Druiven van de oudste wijnstokken in de wijngaard.

Champagne CHASSENAY D’ARCE zorgt voor volledig recycleerbare verpakking vermits het bedrijf heeft gekozen voor een milieuvriendelijke en duurzame aanpak.